Proprietarii acestui apartament de 55 m² din centrul Aradului au apelat la designerul de interior Davina Sînjorz pentru o reamenajare în vederea închirierii. Și-au dorit un spațiu care să se remarce nu numai prin amplasamentul său central și prin istoria clădirii de la 1880 în care se află, ci și prin stilul de design interior ales – mid century modern. Ideea amenajării a pornit de la o lustră vintage din anii ’60, găsită la târgul de vechituri, un model important și original care a inspirat tot ce urmează să admirăm în cele ce urmează.
Cea mai mare provocare a acestei amenajări a fost integrarea bucătăriei în zona holului de intrare. Spațiul limitat și forma lui atipică, pereții care nu erau drepți au fost piedici peste care echipa de la Davina Sînjorz Interior Design a trecut cu succes și a realizat o bucătărie funcțională, ergonomică, dotată cu absolut tot ce este necesar, inclusiv un dulap care ascunde centrala termică. Un alt lucru atipic este faptul că, în locul corpurilor de mobilier suspendate utilizate în majoritatea bucătăriilor din România, au fost puse polițe pe care sunt expuse paharele, vesela și plante decorative. Aceeași soluție poate fi folosită și în băile care au nevoie de mai multe spații pentru depozitare. Câteva etajere baie rezolvă instant problema lipsei de spațiu.
După ce trecem de holul generos cu bucătăria, apartamentul este format din living, dormitor și baie. În mare parte din casă a fost păstrat parchetul original, iar tavanul înalt de 3,9m și geamurile mari sunt printre punctele forte pe care spațiul le-a avut dintotdeauna. În living, zona de dining este punctul de interes principal. Aceasta este pusă în valoare prin scaunele Cesca, o capodoperă a designului modernist, precum și prin forma circulară a mesei și a lustrei. Canapeaua cărămizie din piele ecologică are o formă specifică designului anilor ’70, cu linii clare și simetrice.
Atmosfera din apartament este una călduroasă datorită parchetului din lemn, culorilor neutre deschise ale pereților și cromaticii alese pentru întreaga amenajare. În spațiile generoase ca suprafață, dacă doriți o soluție alternativă pentru încălzire, puteți apela cu încredere la un calorifer electric, pe ulei, cu termostat și consum redus.
Dormitorul beneficiază de lumină naturală din plin. Aici, Davina a ales să refacă o ușă glasvand clasică din lemn, cu sticlă mată și feronerie aurie, pentru ca dormitorul și dressingul să aibă mai multă intimitate. Ideea i-a venit după ce a studiat planul original al casei și a observat că o astfel de ușă a existat aici și pe vremuri.
Baia a fost amenajată cu faianță albă glazurată, texturată, și gresie Terrazzo cu plăci mari și mate. Întreaga instalație electrică, sanitară și termică a fost schimbată și regândită, iar rezultatul, elegant și modernist totodată, este binemeritat în urma efortului depus în reamenajarea acestui apartament.