Un cuplu tânăr, pasionat de artă și design, a apelat la echipa de profesioniști de la MiSo Architects pentru amenajarea apartamentului lor din Pipera, un duplex de 130 m² + terasă de 11 m². Proiectul a primit numele „Nightfall” și, odată ce o să admirăm imaginile care urmează, vom înțelege de ce. Haideți să vedem împreună rezultatul unei munci de aproximativ 6 luni care a transformat căminul ideal al celor doi tineri bucureșteni.

 

 

Amenajarea a pornit de la dorințele și nevoile proprietarilor, care au fost foarte clare încă de la început: o locuință modernă, cu un design dinamic, îndrăzneț, cu o bucătărie foarte bine utilată, depozitări generoase și spații funcționale. Când echipa MiSo a preluat proiectul, apartamentul era în stadiul finalizat, curat, cu pereții albi, băile finisate și echipate, și nu a necesitat modificări ale compartimentării. Designerii i-au surprins pe proprietari cu propunerea cromatică și estetică, griul antracit și negrul predominând.

 

 

Bucătăria se deschide către zona de luat masa și către living. Mobilierul este realizat pe comandă, obținând astfel un spațiu funcțional și compartimentat conform cerințelor proprietarilor. În zona de dining, corpul de iluminat atrage toate privirile. Alături de masa realizată pe comandă din lemn masiv și rășină, designerii au comandat un tablou de dimensiuni impresionante, care echilibrează proporțiile și pune în evidență înălțimea generoasă a camerei în acea zonă.

 

 

Proiectul Nightfall este o inspirație atunci când vine vorba de idei amenajare living. În centrul aceastei zone tip open space găsim piesa de rezistență a amenajării: scara, o structură metalică elegantă placată cu lemn și balustradă din sticlă fumurie. În jurul ei se desfășoară toate celelalte funcțiuni ale casei. Spațiile pentru depozitare gândite în zona de living sunt atât practice, cât și estetice. Designerii au păstrat cromatica de gri antracit și lemn propusă pentru tot apartamentul. Împreună cu luminile scenografice folosite, rezultatul este unul spectaculos.

 

 

Dacă la parter livingul este inspirațional, haideți să urcăm la etaj, unde beneficiem de idei decor dormitor, de amenajarea elegantă a unui spațiu de birou și de compartimentarea extrem de practică a unui dressing. Toate în același stil sobru și modern cu care ne-am obișnuit la parter.

 

 

Biroul este un spațiu bine organizat, decorat în aceeași cromatică închisă, cu multe locuri pentru depozitare și cu o canapea extensibilă pentru momente de respiro sau pentru oaspeți.

 

 

În dormitorul matrimonial a avut loc una dintre intervențiile majore pe care designerii au realizat-o la acest proiect, și anume înlocuirea unui perete din acest dormitor cu un vitraj generos care se deschide spre openspace-ul de la parter. Efectul este spectaculos, iar pentru intimitate au ales perdele și draperii în texturi bogate și elegante. Peretele cu patul a fost placat cu lemn și vopsit, iar parchetul a fost înlocuit cu mochetă într-o nuanță caldă de gri pentru a oferi o senzație sporită de confort și rafinament.

 

 

Cele două băi erau deja finisate când designerii au preluat apartamentul, însă au ales să înlocuiască sanitarele și să vopsească tavanele în negru pentru a păstra cromatica unitară a acestui concept.

 

 

Duplexul Nightfall este acum un cămin spațios, funcțional, aerisit, cu un design dinamic, sobru și modern care demonstrează că frica de a folosi o cromatică închisă în amenajare nu este justificată atât timp cât te asiguri că o echilibrezi cu nuanțe calde și lumini spectaculoase.

 

Foto: Sabin Prodan

Lasă un răspuns
Urcați?
Product added successful