Magda și-a creat casa de vis într-o așezare rurală de lângă Puławy, Polonia. De mică, și-a iubit enorm bunicii și copilăria alături de ei a făcut-o să aprecieze obiectele cu istorie și stilul de viață simplu, rustic. Astfel a ajuns să își dorească o locuință plină de ornamente realizate manual, moșteniri de familie și mărunțișuri care spun povești uimitoare. Haideți să admirăm împreună, în imaginile care urmează, casa de vis a Magdei și cum obișnuiește ea să o decoreze pentru Paște.

 

 

Magda și soțul ei locuiau în Varșovia, însă visau continuu la peisajul rural polonez, care le-a folosit drept inspirație în amenajarea căminului. Și-au dorit o casă veche de renovat, mobilată cu decorațiuni rustice și antichități și o bucată de pământ unde să poată planta legume și flori. Bunica Magdei creștea lalele roșii, de acolo dragostea ei pentru aceste flori cu care a ales să își umple casa de data aceasta. Înflorirea lalelelor înseamnă pentru ea venirea primăverii.

 

 

În urmă cu treisprezece ani, cei doi au cumpărat casa din cărămidă și au știut de la început că nu vor un stil rustic clasic, cu lemn wenge și culori închise. Dimpotrivă, și-au dorit o casă rustică, dar luminoasă, plină de mobilier alb și accesorii fermecătoare. Stilul farmhouse, dar cu inspirație din peisajul polonez, nu din cel american. Mobila, ușile și podelele au fost recondiționate și vopsite în alb.

 

 

La Magda și Jacek sărbătorile de Paște trebuie să fie tradiționale. Unele dintre felurile de mâncare sunt făcute, ca la bunica, la soba tradițională din teracotă. Printre felurile lor preferate sunt rața cu mere și mușchiulețul de porc, ambele gătite încet în cuptor și servite cu pâine de casă. În cazul în care vă gândiți cum potriviți o hota bucatarie acestui stil de amenajare a casei, în momentul de față există pe piață modele de hote pentru toate gusturile, inclusiv unele cu design rustic, superbe și practice.

 

 

Meniul de Paște e completat cu pască și ouă umplute atât tradițional, cu ciuperci și șuncă presată, cât și inventiv, cu avocado, roșii uscate și ton. Diversitatea este benefică inclusiv când vine vorba despre mâncare. De ce să nu vă surprindeți invitații de la masa de Paște cu un chilli sin carne sau cu o reteta fajitas de pui? Un pic de „culoare” și originalitate în meniu nu strică niciodată.

 

 

Ușa casei este exact ca a bunicilor Magdei – solidă și canelată. O copie 1:1 este, de asemenea, mobilierul din baie. De la bunici au rămas scaunele, iar lângă șemineu atârnă farfuria în care au servit mesele nepoatei. Multe ornamente, textile și mobilier sunt opera meșterilor autohtoni, pentru care Magda are o dragoste aparte și pe care vrea să îi susțină.

 

 

Lalelele roz se potrivesc perfect cu alte decorațiuni, multe dintre ele realizate de Magda însăși. Hobby-ul ei preferat este să creeze coroane pentru a decora uși, ferestre și scaune. Le face din ce are la îndemână și folosește, de exemplu, un cuier de sârmă drept bază și o bucată de lenjerie de pat veche ca înveliș. Viața în rural îi sporește creativitatea și îi permite să se bucure de viață în tihnă.

 

Foto: Weranda Country

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful