Fostă colibă pescărească transformată într-o căsuță rustică primitoare în Massachusetts, SUA

 

Ceea ce a început ca un sat de pescari din secolul al XVII-lea, Provincetown, Massachusetts, a evoluat ulterior într-un refugiu pentru artiști și scriitori. Astăzi, vizitatorii se îngrămădesc către această destinație pitorească din vârful extrem al Cape Cod, iar casele fermecătoare din șindrilă ale orașului au devenit foarte râvnite. Cuplul de artiști care a cumpărat această casă veche a apelat la designerul de interior David Cafiero pentru a îi reda personalitatea din trecut. Haideți să le descoperim povestea!

 

 

Inițial o colibă pescărească, această casă a aparținut apoi pictorului William Maynard, cunoscut în regiune pentru stilul său impresionist și pentru scenele maritime. David Cafiero și echipa cu care el a lucrat au restaurat caracteristicile vechi ale casei și au păstrat tematica maritimă. În living, arta definește personalitatea locului. Designerii s-au inspirat mult din colecția de artă a proprietarilor. Deasupra canapelei din catifea verde, o operă de artă florală dă energie spațiului prin paleta sa vibrantă de galben, violet și verde, în timp ce pe șemineu este o scenă de coastă a fostului proprietar al casei, Maynard.

 

 

Exteriorul casei și grădina ei sunt idilice. Casa este îmbrăcată cu șindrilă din cedru roșu, iar designerul peisagistic Samuel Spiegel a plantat un mix de degeței roșii, trandafiri cățărători și crini făclie. Atmosfera este de poveste atunci când totul este plin de viață, iar stilul rustic te invită la relaxare și la amintirea traiului la țară. Desigur că acest stil poate fi îmbinat foarte ușor cu elemente moderne precum o poartă culisantă sau o cameră video wireless pentru a urmări fauna sălbatică, dacă ea există în zonă, sau pentru a te simți în continuare aproape de viața la oraș. Acest aspect depinde numai și numai de preferințele fiecăruia.

 

 

Designul bucătăriei a fost inspirat de bucătăria unei nave și este unul rustic, cu o combinație de auriu și verde smarald care denotă eleganță. În zona de luat masa, pereții și tavanul sunt îmbrăcați cu lambriuri din lemn vopsite în culoarea afinei, un aspect original păstrat. Masa este una edwardiană, iar scaunele sunt daneze de la mijlocul secolului.

 

 

Inspirațiile pentru toaleta de la parter au fost grădina, o cutie pentru bijuterii și aceeași tematică maritimă. Chiuveta și oglinda sunt vintage, iar tapetul binedispune imediat cum intri.

 

 

Când urci la etaj, primele lucruri pe care le observi sunt balustrada personalizată din lanțuri festonate și tapetul în nuanțe coral. Dormitorul are mobilier de epocă ce include un candelabru din fier forjat în stil neogotic și un pat făcut la comandă pentru a se încadra perfect în stilul ales. Baia de la acest etaj combină un tapet floral pe fundal negru cu un blat din marmură neagră și cu aplice vechi de navă. O amenajare fascinantă ca cea a unui muzeu, sperăm că ați găsit inspirație în ea.

 

Foto: Stephen Kent Johnson via Elle Decor

 

Lasă un răspuns
Urcați?
Product added successful