Apartamentul de 90 m² este situat într-o clădire de la 1920 de pe Calle Alcalá din Madrid și a fost reamenajat de echipa de designeri de la Crea Spacios. Cuplul tânăr de proprietari a apelat la profesioniști pentru a obține acest aer fermecător și romantic al locuinței visurilor lor. Designerii s-au confruntat cu 90 m² de distribuție veche a spațiului, în care predomina un coridor lung, ce diminua lumina și funcționalitatea apartamentului, și niște încăperi foarte mici, cu un aspect întunecat și învechit. Pentru noii proprietari, cu perspectiva de a-și întemeia o familie, a fost esențială realizarea unei transformări cuprinzătoare în care să se adauge cât mai multă lumină întregii case și să fie create spații mai mari și mai bine amenajate. Vedem în cele ce urmează cum au reușit cei de la Crea Spacios să îndeplinească cerințele proprietarilor.

 

 

Amenajarea apartamentului este frumoasă, confortabilă și funcțională, iar la asta contribuie și felul în care a fost decorat livingul: cu o canapea bej, covoare gri, o masă din lemn, o oglindă cu lambriuri, care conferă spațiu încăperii, și măsuțe de cafea aurii. Zona de luat masa comunică deschis cu livingul și se bucură de aceeași cantitate generoasă de lumină naturală. Diningul este micuț, dar foarte primitor și confortabil. Designerii s-au jucat cu tonuri neutre, care sporesc luminozitatea și spațiul într-o gamă care variază de la alb la gri piatră, trecând prin tonuri de nisipiu.

 

 

Bucătăria mică măsoară 11m², dar este complet funcțională. În ea găsim o insulă care funcționează și ca bar, cu scaune din piele maro care sparg monocolorul acestei încăperi. Cuptoarele sunt încastrate în mobilierul alb făcut pe comandă, iar plita a fost încorporată în blatul insulei. În astfel de configurații, cea mai bună soluție este să amplasați o hotă bucătărie deasupra plitei, în tavan. Există o mulțime de astfel de opțiuni. Bucătăria acestui apartament este despărțită de coridor prin uși glisante din sticlă care ajută la crearea efectului luminos atât de dorit în întreaga locuință.

 

În dormitorul și baia copilului iese în evidență tapetul cu zebre, dar și decorul ales astfel încât să se adapteze trecerii timpului, rămânând stilat și actual. Baia mică are cadă și plăci de gresie metro în nuanța taupe ce se potrivește minunat cu tonurile tapetului și oferă senzația de căldură. Un sfat foarte important de urmat atunci când începeți proiectarea spațiului unei viitoare locuințe ar fi să alocați din start zone care să încorporeze mașini de spălat rufe, uscătoare de haine și restul electrocasnicelor mari și atât de utile.

 

 

Dormitorul matrimonial este decorat romantic în tonuri deschise de coral și roz pudrat, combinație care este baza cromatică a tapetului de tip damasc ce se așează pe peretele tăbliei. Baia principală, ca și restul casei, este decorată în tonuri neutre nisipii. O oglindă mare și personalizată a fost montată pentru a oferi amplitudine spațiului. Mobilierul de aici a fost realizat cu intenția de a întâmpina nevoile de depozitare ale proprietarilor.

 

 

Obiectivul principal al designerilor spanioli a fost să păstreze identitatea apartamentului, dar și să facă din acesta o locuință relaxată, precum cuplul de proprietari. Pentru a realiza acest lucru, au optat pentru un stil clasic, care oferă un mediu confortabil și plăcut.

 

Foto: Felipe Scheffel via El Mueble

Lasă un răspuns
Urcați?
Product added successful