BEFORE

 

Designerul și arhitectul Iustina Ragu de la Air Design s-a ocupat în 2018 de renovarea acestui studio de numai 30 m², situat într-o clădire istorică din Cluj, pe care proprietarul dorea să îl listeze pentru închiriere. Supanta de dormit exista deja și este în continuare foarte apreciată. Fiind un spațiu mic, era nevoie de un loc separat pentru dormit, iar, când înălțimea tavanului permite, patul suspendat este cea mai bună alegere. Un alt avanataj a fost tâmplăria originală din lemn, păstratăși recondiționată de proprietar. Cerințele acestuia au fost de a asigura o zonă de citit și relaxare, un birou de lucru și de a elimina soba veche și nefuncțională.

 

 

Ideea inserării gresiei hexagonale a venit în urma eliminării sobei din teracotă. Atunci a rămas un gol în parchetul vechi din lemn, care a fost, în mod foarte inspirat, umplut cu gresie gri și bleumarin, potrivită de minune cu un covor cu același model geometric. Gresia face și trecerea dintre zona de luat masa și zona de zi. Sub zona de dormit, care are o înălțime de 180 cm, designerul a configurat zona de citit cu un fotoliu confortabil și o sursă de lumină. Peretele frontal a fost îmbrăcat în mobilier la comandă, care include spațiu suficient de depozitare și un birou.

 

 

Pasiunile proprietarului fiind chitara și sailingul, pentru decor Iustina a ales fotografii tematice, în alb-negru, printate și înrămate.

 

 

În zona de luat masa a fost nevoie numai de zugrăvit și de schimbarea mobilierului. Masa rotundă optimizează utilizarea spațiului, iar accentul este dat de tablourile în culori vii, găsite într-un colț al camerei, opera bunicului proprietarului. Acum stau într-un loc bine meritat.

 

 

Air Design ne demonstrează, prin această amenajare, că orice spațiu, oricât de mic, poate fi transformat într-unul practic, funcțional și foarte primitor.

 

Foto: Air Design

Lasă un răspuns
Urcați?
Product added successful