Apartamentul cu trei camere, aflat într-un ansamblu rezidențial din București, a fost proiectul de design al Cristinei Buraga de la studioul Kuib Design. În amenajarea celor 53m² utili + 5m² de balcon, designerul a pus accentul pe partea de mobilare și decorare deoarece apartamentul era deja finisaj și echipat (gresie, parchet, uși, obiecte sanitare) de către dezvoltator, iar clientul a dorit să le păstreze. A înlocuit doar măștile de lavoare și corpurile de iluminat din băi. Haideți să vedem, în imaginile care urmează, cum s-a transformat această construcție în căminul primitor al unei familii.

 

 

Spațiul pe care l-a avut designerul la dispoziție a fost suficient pentru a acomoda toate funcțiunile pe care proprietarii și le-au dorit. Intrarea, holul, bucătăria, zona de luat masa și livingul se înscriau toate într-un open space, motiv pentru care Cristina a creat zone de delimitare vizuală acolo unde se cerea mai multă intimitate, plus o marcare a spațiului bucătăriei.

 

 

Atmosfera s-a dorit de la început a fi una caldă, calmă care să amintească de un cuib urban în care să te retragi la sfârșit de zi sau pentru o cină și un game night cu prietenii. Ne trăim viața pe repede înainte și atunci este extrem de benefic să avem un loc confortabil, în care de-abia să așteptăm să ajungem. Iar ideal ar fi să nu facem asta numai cu locuințele noastre proprietate personală, ci cu orice loc în care ajungem să trăim la un moment dat în viață, fie el obținut printr-un contract inchiriere apartament sau prin contract de comodat locuinta.

 

 

Zona de zi este îngustă și lungă, o provocare în designul de interior, iar Cristina a ales să o secționeze prin crearea a două zone care să-și păstreze relația impusă de spațiul deschis: livingul și zona de luat masa. Relația de cursivitate se observă și în forma dulapului – bibliotecă ce pornește din hol ca dulap pentru haine și continuă în living cu un altul, o nișă și o consolă tv ce se domolește ca volum spre final. Paleta de culori aleasă este una simplă, cu numai două culori care predomină: griul și albastrul, pe care îl vom admira mai mult în bucătărie.

 

 

Una din dorințele proprietarilor a fost ca bucătăria să fie „inima” casei, să fie plină de culoare și punctul de plecare pentru restul amenajării. Au reușit asta după ce au trecut prin mai multe variante și decizii. De regulă, bucătăria este cea mai complexă parte din realizarea unui proiect de amenajare deoarece mobilierul ales trebuie să ofere soluții pentru gestionarea eficientă a electrocasnicelor, a centralei termice în unele cazuri și să ofere cât mai multe spații pentru depozitare.

 

 

Dormitorul matrimonial este destinația de la sfârșitul zilei, cea mai relaxantă încăpere dintre toate, conform dorințelor proprietarilor. Cristina a ales să aducă în cameră un pic de artă prin prezența unui tapet cu elemente vegetale, în culori ce amintesc de zona de zi, și polițe cu tablouri și obiecte de decor dragi familiei. A inclus și un mic dressing în dreapta patului, iar prin împărțirea lui a creat o noptieră și o sursă de iluminat pentru citit prin folosirea unei benzi LED la baza dressingului.

 

 

Cristina Buraga descrie proiectul ca fiind o colaborare frumoasă între ea și proprietari, rezultatul fiind cel dorit de aceștia, la el contribuind direcția și feedback-ul date de proprietari pe parcursul amenajării.

 

Foto: Dan Călin pentru Kuib Interior Design Studio

Lasă un răspuns




Urcați?
Product added successful