Casa Duvet se află în Arad și aparține unei familii cu doi copii. Proprietarii au apelat la designerul de interior Raluca Sita de la SIT ‘N’ DESIGN pentru a le facilita renovarea parțială a casei. 80 m² din locuință au fost afectați, din păcate, de un incendiu, așadar a fost nevoie de reamenajarea holului de la intrare, a livingului și bucătăriei, a celor două dormitoare ale copiilor, holul de la etaj și una dintre băi. Proiectul a fost finalizat în 3 luni, cu mici decoruri adăugate ulterior. Urmează să vedem câteva imagini cu încăperile înainte și după renovare și să ne inspirăm din felul în care a ales designerul Raluca Sita să readucă la viață casa Duvet.

 

 

Original, casa avea foarte multă tâmplărie din structură de lemn expusă și mobilier din lemn. În câteva minute s-a ajuns la situația pe care o vedem în imagini, însă, de cum s-a aflat de eveniment, o mână de oameni s-au adunat și au salvat ce s-a putut. Astfel, piese de mobilier care erau deja în casă, cu încărcătură emoțională, au fost recuperate, recondiționate și folosite în noua amenajare. În holul de la intrare designerul a păstrat gresia originală și casa scării cu treptele din lemn. Tablourile de aici au fost realizate tot de Raluca, cu o tematică ce face aluzie la trecut.

 

 

Livingul și bucătăria au fost reamenajate tip open space. Bucătăria era parțial separată de living, așa că echipa a dat jos întregul zid și a lăsat să pătrundă mai multă lumină. Zona de living a fost animată cu un tablou pictat de o artistă locală, în cromatica nouă a spațiului. Pe partea de design nu a fost timp de proiectare 3D. Designerul a făcut deciziile treptat, pas cu pas, astfel încât spațiul să fie iar un cămin. Mobilierul de bucătărie a fost recuperat, dar condiția lui nu era cea mai bună. Considerând că o nuanță de vopsea nouă va schimba mult, Raluca a stabilit o cromatică nouă, mai luminoasă și creativă, care nu mai aduce aminte de ce a fost inițial.

 

 

Spațiul din living și bucătărie este acum foarte aerisit, luminos și suficient de mare pentru familia de patru persoane. Prin atmosfera creată, îi atrage pe membrii familiei să petreacă mai mult timp împreună, să gătească în bucătăria utilată modern, dar cu un aer retro, și să citească tolăniți pe canapeaua confortabilă din living în timp ce focul arde liniștit în șemineu.

Din fericire, trăim vremuri în care tot ce avem nevoie este la un click distanță. Dacă ai bugetul setat și ești în căutare de produse Electrolux pentru întreaga casă, le poți avea la ușă în numai câteva zile. Ai de unde alege.

 

 

Camerele băieților, generoase ca spațiu, au fost amenajate astfel încât ei să se simtă liberi să le completeze cu interesele personale. Combinația de alb cu albastru este una liniștitoare, foarte potrivită pentru zonele de odihnă, și poate fi ușor accesorizată cu elemente de decor în culori mai îndrăznețe.

 

 

Holul de la etaj a fost amenajat ca un spațiu de „time-out”. Astfel, nu are rol doar de legătură între încăperi, ci și oferă mai multă utilitate prin atmosfera confortabilă creată. Te îndeamnă la citit pe fotoliu, cu o cană de ceai sau cafea în mână sau pe măsuța din lemn.

 

 

Baia a fost adusă și ea în tematica generală – luminoasă și cu accente de verde. Combinația de verde cu accente aurii, totul pe fundal alb, completată de cât mai multe plante verzi, are un efect relaxant atât de necesar în mini spa-ul din casa ta. O găsim cu siguranță pe multe dintre listele cu idei amenajare baie disponibile pe internet sau în revistele de home & deco.

 

 

Bugetul pentru acest proiect a fost unul redus din cauza circumstanțelor care l-au generat și a putut fi respectat cu ajutorul pieselor recuperate refolosite și datorită magazinelor de home & deco ce au prețuri accesibile și livrare imediată. La puțin timp după incendiu, familia de arădeni se bucură din nou de confortul casei lor.

 

Foto: Dusan Mereniuc

Lasă un răspuns
Urcați?
Product added successful