Casa pe care o admirăm astăzi se află în New Brunswick, o provincie de coastă a Canadei, iar proprietarii ei au prins curaj să înceapă construcția casei la care visau numai după ce copiii le-au crescut și s-au mutat de acasă. Cu multă intuiție și cu puțin ajutor profesionist, și-au amenajat locuința după preferințele lor, inspirându-se din natura din jurul casei și folosind cu multă imaginație atât obiecte noi, cât și obiecte vechi moștenite sau licitate. Vedem mai jos ce cuib relaxant și-au creat cei doi canadieni.

 

 

Jo, proprietara casei, s-a ocupat în cea mai mare parte de amenajare și s-a asigurat că folosește din plin culorile ei preferate: verde ca pădurea, bleumarin și albastru ca marea și cerul, toate susținute de albul norilor. La exterior, casa arată clasic, colonial, cu pereți din lemn vopsit în gri – bej, obloane și uși bleu cu rame masive albe. Pădurea din jurul casei se extinde pe prispă prin ferigi bogate și hortensii albe.

 

 

Holul de la intrare este unul mic, acum nemaifiind nevoie de spațiu pentru multe haine și accesorii de îmbrăcăminte. Primul lucru care iese în evidență este mini colecția de pălării din paie așezate frumos în cuier. Podelele din lemn și abajururile din răchită creează o atmosferă naturală de vacanță, iar mobilierul ales perfect, în stiluri diferite, arată talentul înnăscut de designer al lui Jo. Ea a strâns, de-a lungul timpului, obiecte de mobilier moștenite sau recuperate din piețele de vechituri sau de la licitații, pe care acum le-a recondiționat și folosit după bunul plac.

 

 

 

 

Comoda din sala de mese este unul dintre lucrurile moștenite din familie. Jo a vopsit-o bleumarin și a asortat-o cu scaunele verzi împletite și cu mult alb. Aceasta este combinația ei preferată de culori: alb, verde pădure, albastru ca marea și ca cerul, cuprul și auriul ramelor vechi de poze. Conform lui Jo, orice obiect obișnuit poate deveni un element de decor, trebuie doar să rămâi deschis la idei și să reușești să îl pui în lumina potrivită.

 

 

Alb și bleumarin, o combinație liniștitoare de culori, este foarte potrivită pentru dormitor. Aici, Jo a dat mai multă viață mobilierului din lemn prin simplul fapt că i-a alăturat un scaun vechi din lemn, vopsit în verde. Brusc, decorul este mai puțin plictisitor. Colecția ei de scoici contribuie și ea la atmosfera de vacanță a casei, iar cu plantele verzi nu ai niciodată cum să dai greș, fie că sunt în vaze sau în ghivece.

 

 

În bucătărie, la fel ca în dormitor, predomină albul. Aici, totul pare imaculat, extrem de luminos și atât de flexibil când vine vorba de accente de culoare. Le poți obține prin corpurile de iluminat, prin diferite culori pentru aparatele electrocasnice, prin setul de farfurii sau chiar și prin fructele și legumele pe care le pui pe blatul de bucătărie.

Dacă și tu ești în căutare de inspirație pentru reamenajarea casei, gasesti pe soline tot ce ai nevoie, de la electrocasnice la orice alt produs pentru locuința ta.

 

 

Jo ne învață și că arta își poate găsi locul oriunde, în orice cameră, inclusiv în baie sau în camera de servicii. Pentru un impact vizual mai puternic, ea a folosit rame frumoase, vechi, cu povești proprii, reutilizate de la tablourile familiei ei. Orice obiect, mai mult sau mai puțin simplu, poate fi pus în evidență și poate deveni un element important de decor. Chiar și o sticlă în culoarea mării, așezată într-un loc în care zilnic este luminată de razele soarelui.

 

Foto: Weranda

Lasă un răspuns
Urcați?
Product added successful