Nu se știe vârsta exactă a casei, însă proprietarii ei o estimează undeva la 150 de ani, pe când s-a construit și canalul Elbląg, la care proprietatea are acces direct. Pe cei doi soți, ea poloneză, el scoțian, nu-i unesc doar sentimentele, ci și o abordare similară a vieții, cu multă dragoste pentru lucrurile pline de istorie și cu voința de a le salva indiferent de costuri. Mai multe detalii despre interior și amenajare descoperim în cele ce urmează.

 

 

Exteriorul și grădina acestei case sunt minunate. Înconjurată de arbori mici sau maturi, de multe soiuri de flori și de un gazon natural de invidiat, această locuință este sursa de inspirație perfectă pentru cei în căutare de idei pentru amenajare curti sau, de ce nu, amenajare balcon. Și la bloc putem avea o oază de verdeață fie pe balcon, fie într-un colț al casei. Vedeta grădinii din aceste imagini este pinul Taborska, pe care meșterii care au renovat casa l-au numit „arborele sacru”. În aceste zone, astfel de copaci înalți erau plantați pentru producția de catarge, deci foarte căutați de constructorii de ambarcațiuni.

 

 

Interiorul a fost amenajat în culori atent alese: mentă, gri și albastru, ele regăsindu-se inclusiv în tapetele folosite în multe dintre camere. Până și în baie, unde au făcut un compromis între climatul britanic și cel polonez, precum și între dorințele lor diferite. Ea își dorea cabină de duș, el cadă. Așa au ajuns să aibă o cadă roz.

 

 

Bucătăria este spațioasă, colorată și are vedere către lac. În decorul ei rustic predomină lemnul natural sau vopsit, cărămida expusă și materialele naturale ale obiectelor care o înfrumusețează. Proprietarii sunt foarte recunoscători pentru faptul că beneficiază și la interior de lumină naturală din belșug și de apropierea naturii.

 

 

Ola a adus dragostea pentru tapet din Scoția și nu și-a putut imagina interiorul casei fără el, pentru că oferă căldură și confort. L-au ales cu mare grijă, așa încât să difere în fiecare cameră, cu influențe britanice sau italiene, și sunt foarte mândri de alegerile făcute. Au și de ce. Tapetele florale dau viață încăperilor și, în plus, au fost sursă de inspirație pentru culorile folosite în restul decorului.

 

 

În dormitoare continuă tapetele vesele și culorile pastelate, care se asigură că nu uiți că locuiești în mijlocul naturii și care contribuie la o stare de bine constantă.

 

Foto: Weranda Country

Lasă un răspuns
Urcați?
Product added successful