Marble Maple este unul dintre cele mai recente proiecte ale designerilor de la Miso Architects. Situat într-o zonă exclusivistă din Brașov, cu o priveliște superbă asupra orașului, apartamentul de 64 m² + 10 m² de terasă aparține unui cuplu proaspăt ieșit la pensie, pasionat de natură, care și-a dorit să îl amenajaze într-un stil relaxat, funcțional și totuși elegant. Timp de 10 luni, echipa de designeri a avut 100% mână liberă să pună în aplicare dorințele proprietarilor, iar rezultatul a fost primit cu emoție, încântare și multe mulțumiri. Îl vedem și noi în cele ce urmează.

 

 

Bucătăria, de doar 3.4 m², a fost provocarea supremă a acestei amenajări. În ciuda acestei constrângeri de spațiu, designerii de la Miso au reușit să obțină o zonă perfect funcțională, integrată în designul întregului apartament, cu ajutorul finisajelor deschise la culoare și a accesoriilor aurii. Ea a devenit astfel bijuteria acestei locuințe. Pentru mobilarea acestui open space au folosit MDF-ul furniruit în nuanțele de portocaliu ale arțarului, vișiniul pentru vopsirea contrablatului de bucătărie și pentru tapițeria scaunelor din dining.

 

 

Spațiul ce găzduiește livingul, holul și bucătăria este unul generos și un punct de belvedere asupra orașului și vegetației din jur. Astfel, a fost tratat ca un tot unitar, cele trei funcțiuni nefiind delimitate. Designerii au optat pentru uși filomuro finisate cu tapet. Au obținut o compoziție omogenă, cu funcțiuni atent delimitate vizual cu ajutorul pieselor de mobilier și al finisajelor.

 

 

Zona de living are un aspect elegant și a fost gândită ca un spațiu de relaxare. În mobilierul custom made au fost integrate spații pentru depozitare ce încadrează șemineul electric, punându-l în valoare. Canapeaua este piesa centrală de aici și a fost aleasă într-o nuanță deschisă de gri pentru a spori sentimentul de liniște, de relaxare. La acest sentiment contribuie, de regulă, și elementele de decor: fie perne decorative, fotografii, ghivece cu plante sau ceasuri de perete, obiecte care ne fac să ne simțim acasă. Nu lipsesc nici din acest living vazele, cărțile sau sfeșnicele cu lumânări.

 

 

Dormitorul a fost decorat în nuanțe deschise de gri și lemn, cu accent pe patul galben, tapițat. Contrastul acestuia cu pereții este amplificat de oglinzile generoase ale dressingului și de scenariul de lumini creat.

 

 

Baia, deja finisată, a fost transformată într-un spa elegant cu ajutorul finisajelor speciale wallcrete și microresina, al accesoriilor aurii și al oglinzii generoase care reflectă întreaga încăpere.

 

Foto: Miso Architects

Lasă un răspuns
Urcați?
Product added successful