Proprietarul acestei case vechi din București, zona Cotroceni, și-a dorit să readucă locuința la viață și să o amenajeze conform nevoilor sale. A apelat la designerul Andra Raicu de la The Interior Instinct, care, alături de o echipă de construcții extrem de implicată în proiect și foarte atentă la detalii, a transformat locul într-unul călduros și confortabil. Inițial spațiul era neprimitor și nelocuit de foarte multă vreme, însă avea foarte mult potențial și o poveste din vremurile de glorie ale arhitecturii bucureștene, pe care, din fericire, echipa a reușit să o păstreze.
Proiectul a pornit de la dorința fermă a proprietarului de a placa peretele cu televizor din living cu piatră naturală. După lungi căutări, un titaniu periat a cucerit instant pe toată lumea, iar apoi toată amenajarea s-a legat armonios în jurul acestuia. Un rol important în amenajare l-au avut și elementele decorative, glasvandurile și vitraliul din hol, pe care designerul a ținut neapărat să le păstreze și să le îmbine cu stilul contemporan minimalist.
Rezultatul este o locuință amenajată în linii simple și clare, unde trăsăturile masculine sunt evidențiate prin accente închise la culoare (negru, metal, lemn în nuanță închisă), prin tonuri de gri și materiale naturale folosite la placări și mobilier.
Bucătăria a fost o provocare, căci au trebuit regândite traseul sanitar și cel electric pentru a îndeplini nevoile clientului. Imobilul fiind vechi, echipa a întâmpinat tot felul de probleme la pereți odată cu modificările necesare. Totodată, din cauza înălțimii nu foarte generoase a tavanului, designerul a preferat să nu opteze pentru mobilier suspendat, așa că a fost nevoită să găsească alte variante de depozitare, care să fie la fel de ușor de accesat, dar care să aibă și un rol estetic. Tot aici, o provocare a fost aducerea în siguranță a plăcilor de piatră naturală destul de generoase atât ca dimensiuni, cât și în greutate, spațiul nepermițând prea multă libertate în manevrare. Însă totul s-a terminat cu bine datorită răbdării de fier a echipei de construcții, iar acum plăcile din piatră se potrivesc perfect cu blatul de lucru, cu bateria și chiuveta de bucătărie. Dacă și voi sunteți în căutare de inspirație pentru noua voastră bucătărie, vă recomandăm câteva variante de chiuvete bucătărie Romstal. Sperăm să vă ușureze munca.
Baia a fost amenajată în același stil curat, minimalist, cu faianță și accesorii încadrate în aceeași paletă de culori folosită în toată casa: gri, negru, alb și crem. Para de duș, bateria de lavoar și lavoarul, inclusiv masca chiuvetă baie au forme ascuțite, simple și atât de potrivite cu întregul design.
Stilul urmărit este unul minimalist, cu accent pe materialele naturale și pe mobilierul liniar. Ca mobilier de serie, designerul a ales cu predominanță piese scandinave, inspirându-se mult din atmosfera oferită de stilul japandi.
Foto: The Interior Instinct