[90 m²] Locuință luminoasă amenajată în stil scandinav, cu accente galbene și turcoaz

 

Designerii de la Next Interior au fost cei care s-au ocupat de amenajarea și mobilarea acestei locuințe de 90 m², cu parter și etaj, din București. Proprietarii, un cuplu tânăr cu doi pisoi, au avut un buget de 30.000 euro și și-au dorit o amenajare contemporană luminoasă, cu influențe scandinave, în care să predomine culorile deschise și materialele naturale, dar în care să se regăsească două culori de accent: turcoazul si galbenul.

 

 

Cel mai mare accent a fost pus pe amenajarea livingului, fiind încăperea cea mai generoasă din locuință, dar și cea în care proprietarii își petrec cel mai mult timp. Designerii au ales să marcheze zona mai coborâtă a plafonului cu o serie de riflaje cu aspect de lemn, apoi au continuat cu o placare simplă cu aspect de lemn, pe care au poziționat o oglindă rotundă, albă, iluminată pe spate cu bandă LED dimabilă. Au continuat cu o serie de riflaje albe pentru a delimita zona canapelei de cea de dining, după care urmează mobilierul de depozitare aferent zonei de dining, în care au încadrat și aparatul de aer condiționat. De asemenea, în partea de jos a bibliotecii au conceput un loc de ședere pentru pisici. Pentru peretele din spatele canapelei au ales vopsea decorativă turcoaz și s-au orientat către mobilier cu cost optimizat, pentru a putea ține bugetul în frâu.

 

 

Pentru bucătărie, designerii au optat pentru mobilier pe comandă, din MDF vopsit alb, cu mânere frezate. Având în vedere că faianța propusă de dezvoltator nu avea cel mai reușit model, au ales să o ascundă cu un contrablat cu aspect de lemn. Materialul este special conceput pentru această utilizare, fiind ignifugat.

 

 

La etaj găsim dormitorul matrimonial, o încăpere îngustă și lungă, efect pe care designerii au ales să îl contracareze cu o vopsea decorativă turcoaz pe peretele din spatele patului. Tot forma încăperii a obligat poziționarea dulapului de haine vis a vis de pat, cu televizorul înglobat în acest mobilier.

 

 

Tot la etaj se mai găsesc două încăperi, una care a fost păstrată pentru momentul în care cuplul va avea un copil și care nu a fost amenajată, iar cealaltă a fost decorată pentru a acomoda două funcțiuni: dressing și dormitor de oaspeți. Astfel, pentru a maximiza spațiul de depozitare, patul a fost înconjurat cu dulapuri, încadrându-l într-o nișă.

 

 

În concluzie, din bugetul relativ restrâns al proprietarilor, cea mai mare parte a fost alocată mobilierului pe comandă, cu ajutorul căruia spațiul a fost eficientizat. O altă parte însemnată din buget a fost acordată corpurilor de iluminat, care atrag atenția prin forma lor.

 

Foto: Sebastian Stan Via: Next Interior

Lasă un răspuns




Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful