Proprietarii apartamentului, un cuplu tânăr din București, și-au dorit o reîmprospătare completă a locuinței lor, visând la o casă luminoasă și călduroasă, minimalistă, decorată într-o gamă restrânsă de culori. De proiect s-a ocupat cu succes arhitectul și designerul de interior Cristian Pătrașcu, pentru care provocarea a început încă de la intrarea în apartament: holul foarte lung și îngust, care a devenit mult mai practic și funcțional prin folosirea unor multiple piese de mobilier pentru a-l diviza. Astfel, avem o zonă de cuiere care maschează panoul electric, după care urmează o zonă de șezut cu pantofar și o oglindă mare, iar în final o zonă de polițe.

 

 

Toate finisajele au fost schimbate, iar livingul a fost unit cu balconul, mărind astfel zona de zi. Vechea amenajare avea mai multe scafe și zone de tavan fals coborât, astfel că, prin renunțarea la ele, echipa a reușit să obțină un spațiu mult mai deschis pe înălțime și mai bine luminat natural.

 

 

Paleta cromatică folosită este una neutră, ce combină nuanțe de gri, bej și grej. Accentele pastelate de culoare sunt date de scaunele din zona de dining, de mobilierul de la bucătărie și de peretele verde de lângă bibliotecă. În cadrul bibliotecii stă ascuns și aerul condiționat.

 

 

Bucătăria deschisă comunică foarte bine cu restul zonei de zi. Designul curat de aici (inclusiv încastrarea frigiderului și a cuptorului cu microunde în mobilă) aduce unitate și nu sparge vizual monotonia peretelui.

 

 

Dormitorul matrimonial urmează aceeași linie a amenajării, având un puternic caracter scandinav și o notă liniștită de relaxare. Accentul de culoare dat de materialele textile completează albul, griul și textura lemnoasă folosite în această cameră.

 

 

Biroul servește și drept cameră de oaspeți, de aceea designerul a optat pentru o canapea extensibilă. Zona de birou are integrată, pentru o delimitare vizuală mai bună a spațiului, o bibliotecă pe două laturi.

 

 

Întreaga amenajare urmărește să creeze spații cât mai luminoase, cu un stil scandinav călduros și cât mai funcțional. Vedeți mai jos o serie de fotografii before & after.

 

Foto: Cristian Pătrașcu Studio

Lasă un răspuns
Urcați?
Product added successful