Ne bucurăm împreună, în cele ce urmează, de încă un proiect spectaculos realizat de Miso Architects. De data asta, apartamentul Gravity, un duplex modern și luxos, cu patru camere, obținut prin unirea a două spații de pe niveluri diferite.

 

 

Situată în cartierul Aviatorilor din București și cu o suprafață totală de 145 m², locuința aparține unei familii tinere, care și-a dorit un spațiu amplu, luminos și bine compartimentat. Rezultatul a venit după un an de zile, proiectul fiind unul de mare complexitate. Echipa de arhitecți și designeri a preluat locul dintr-un stadiu inedit: cele două niveluri funcţionau total independent, cel de jos fusese un spaţiu de birouri şi era complet devastat, iar cel de sus era un studio recent amenajat, dar în cu totul alt stil faţă de ceea ce își doreau proprietarii. Astfel, prima provocare a fost regândirea totală a spaţiului şi a fluxurilor funcţionale, spărgând pereţii care delimitau locuinţele şi integrand casa scării în noua amenajare de tip duplex.

 

 

Din punct de vedere al recompartimentării, designerii au distribuit zona de noapte cu băi şi dressinguri la primul nivel, iar etajul superior l-au deschis complet într-o superbă şi luminoasă zonă de zi cu living, bucătărie, baie şi terasă. Amenajarea este într-un stil clasic modern, cu multe accente elegante şi luxuriante, și cu multă tehnologie de actualitate încorporată. Unul dintre cele mai inovative sisteme folosite este cel de aspirare centralizată prin pereţi, pentru care au fost integrate în design prize în fiecare încăpere şi un spaţiu pentru unitatea centrală într-o zonă tehnică. Controlul luminii şi al temperaturii de la distanţă, automatizarea draperiilor şi perdelelor sau sisteme de supraveghere video sunt deja soluţii foarte des utilizate şi care conferă locuinţei un plus de confort. Din punct de vedere al inovaţiilor în design, şinele şi plinta încastrată sunt în topul celor mai noi tendinţe, oferind o imagine extrem de elegantă şi minimalistă. Inserarea acestora în tavan, respectiv pereţi, se face încă din faza de şantier, când totul este deschis, structura pereţilor mulându-se după dimensiunile şi specificaţiile lor.

 

 

Amenajarea se remarcă din prima clipă datorită mochetei aproape albe, care dă o eleganță aparte întregului spaţiu, fiind inclusiv extrem de moale datorită unui strat generos de underlay dedesubt. În completare, parchetul stratificat de stejar uleiat natur încălzeşte atmosfera generală, având dimensiuni şi forme diferite în funcţie de spaţiu: full plank la primul nivel, completându-se perfect cu scara, iar chevron în zona de zi pentru un plus de eleganță.

 

 

Dormitorul matrimonial arată exact aşa cum a fost solicitat – o cameră de hotel de lux în confortul de acasă. Patul cu tăblie tapiţată, cu inserţii de oglindă arămie şi aplice decorative, încadrat de cele două noptiere cu front riflat, nu putea fi decorat decât cu textile moi, broderii şi detalii fine. Mocheta albă, perdelele mătăsoase şi draperiile catifelate, anesteziază complet rezonanța camerei, transformând-o într-un culcuş ideal.

 

 

Zona de zi este spectaculoasă datorită formei tavanului şi a faptului că este scăldată în lumină, mai ales în contextul în care iniţial spaţiul era complet închis, iar în spatele televizorului era un perete opac care îngusta spaţiul foarte mult. Acum, în schimb, forma camerei foarte îngustă şi lungă este percepută ca fiind deschisă şi primitoare, integrand o zonă de bucătărie generoasă, dining şi spaţiul pentru canapea şi fotoliu.

 

 

Corpurile de iluminat, sub formă de spoturi, linii de lumină, benzi led sau piese decorative, reprezintă unul dintre laitmotivurile acestei amenajări, ele fiind esenţiale într-un astfel de stil clasic modern. De asemenea, un aspect foarte important, care a ajutat echipa la conturarea acestui spaţiu memorabil, este multitudinea de texturi moi şi fine care îmbracă întregul design în straie de sărbătoare, precum şi abundenţa de decoraţiuni, plante şi obiecte, fără de care o amenajare nu ar avea viaţa şi mesaj.

 

Foto: Fisheye.ro pentru Miso Architects

Lasă un răspuns




Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful