Proprietarii acestei garsoniere din Suedia au ales să îi ofere spațiului restrâns un aer proaspăt, dar totuși rustic, care să fie potrivit firii lor boeme. Echipa de arhitecți și designeri a reușit să răspundă dorinței lor și să facă din spațiul de 33 m² un loc cât mai primitor. Cum? Aflați în cele ce urmează.

 

 

Încă de la intrare, casa cu numărul 52 oferă o atmosferă caldă și primitoare, dar și un decor impresionant, adaptat zilelor noastre. Poarta masivă încadrată de structura de cărămidă completează aerul rustic, încorporând, totodată, verdele proaspăt al naturii.

 

 

Zona de zi, cea mai spațioasă parte a locuinței, este amenajată în stil scandinav și este decorată cu piese de mobilier în nuanțe de alb și bej. Ferestrele mari, încadrate de draperiile în culoarea laptelui, oferă camerei lumină naturală din abundență, ajutând la senzația de spațiu din interior. Plantele din încăpere adaugă un plus de culoare și aduc natura la interior. Patul și canapeaua, ambele în nuanțe de alb și bej, sunt piesele centrale ale încăperii, aflându-se de o parte și de alta a unei mesei scunde, din lemn masiv. În cazul în care sunteți în căutare de inspirație pentru amenajare dormitor mic, aici o găsiți sigur. Pentru că spațiul este limitat, locul de dormit este situat chiar în living. Culorile alese pentru amenajarea camerei sunt neutre pentru a crea, vizual, senzația de spațiu, dar și pentru a nu supraîncărca decorul. Texturile diferite din încăpere au rolul de a crea volume și dinamism. Peretele din cărămidă face, vizual, legătura cu celelalte încăperi ale garsonierei.

 

 

Bucătăria păstrează aceleași note rustice, datorită peretelui din cărămidă expusă și a mobilierului finisat tradițional. Ferestrele mari, acoperite de perdele albe, oferă bucătăriei lumina naturală de care are nevoie. Corpurile de mobilier cuprind suficiente spații pentru depozitare, iar plantele aduc stropul de culoare de care are nevoie amenajarea.

 

 

Baia, deși nu este încăpătoare, oferă suficient spațiu și confort. Plăcile ceramice în nuanțe diferite sunt soluția găsită de designeri pentru a diferenția vizual zonele.  Pentru că spațiul nu a permis poziționarea unei căzi, baia se bucură de o cabină de duș simplă, dar eficientă. Spațiul de depozitare al băii este alcătuit dintr-un dulăpior din lemn, ce aduce un aer rustic și acestei încăperi, dar și de un cuier, ideal pentru a agăța prosoapele sau hainele.

 

 

Grădina casei în care se află garsoniera este amenajată perfect pentru serile de vară alături de prieteni sau familie, având drept piese centrale o măsuță pentru cafea, o canapea și câteva fotolii, în aceleași nuanțe neutre regăsite și în restul locuinței. Contrastul vizual se face datorită pernelor de culoare închisă. Dacă până acum nu v-a încântat această locuință, suntem siguri că grădina vă face să visați la așa un loc verde în mijlocul orașului. Noi am semna un contract de închiriere fără să clipim!

 

Foto: Stadshem

 

Lasă un răspuns
Urcați?
Product added successful