Apartamentul cu trei camere și două băi este situat într-un complex rezidențial din Brașov, cu priveliște generoasă deasupra orașului, și are o suprafață de 85 m², plus o terasă binevenită de 7 m². Proprietarii, un cuplu tânăr cu două pisici, au apelat la profesioniștii de la Miso Architects pentru amenajarea noii lor locuințe. Astfel s-a născut proiectul „Evergreen”, pe care îl veți admira în continuare.

 

 

Proprietarii, pasionați de activități outdoor și iubitori de animale, și-au dorit o amenajare cu influențe naturale în care să primeze funcționalitatea. De asemenea, arhitecții au ținut cont de necesitatea acestora pentru munca integral de acasă și pentru crearea unui spațiu ideal pentru cele două pisici, Mico și Cici. Interesul pentru natură, lumina și mobilierul cu aspect de lemn natural au conturat o amenajare unde practicitatea favorizează toți locuitorii apartamentului.

 

 

Încă de la intrarea în apartament, pe holul lung și îngust, se pot observa finisajele cheie ale acestei amenajări: lemn de stejar, beton aparent și nuanțe de verde smarald. Întregul concept a pornit de la priveliștea superbă de pe terasă și de la pasiunea pentru natură a proprietarilor, rezultatul fiind un interior modern cu accente puternice scandinave. Designerii au optat, în toată casa, pentru pereţi de accent într-o superbă nuanţă de verde, alternaţi cu pereţi în vopsea decorativă care imită betonul, punând astfel în valoare uşile şi plinta albă. Asocierea de verde, griuri și lemn de stejar creează o paletă unitară care duce cu gândul la diferite cadre naturale.

 

 

Zona de zi a apartamentului include livingul, diningul și bucătăria. Livingul este dominat de o canapea generoasă și confortabilă, completată de o măsuță rotundă din lemn natural de stejar echilibrată cu elemente de marmură. Acesteia i se opune o comodă lungă tip banchetă, cu o vitrină realizată pe comandă astfel încât să ofere posibilitatea mascării unității interne a aerului condiționat cu ajutorul unor panouri riflate. „Aer condiționat în Brașov?” 🙂 Da, chiar și aici temperatura poate ajunge destul de sus în zilele de vară. Este un aspect important de luat în seamă și recomandăm să stabilești încă de la începutul amenajării când, dacă și cum alegi aparatul de aer condiționat.

 

 

Zona de dining este conturată de o masă extensibilă din stejar, care impresionează prin simplitate și durabilitate și păstrează laitmotivul acestei amenajări, lemnul de stejar. În cazul bucătăriei se repetă aceeași cromatică, o mai mare preponderență având griul antracit al fronturilor, atât din zona de gătit, cât și din zona insulei. Funcționalitatea își face prezența și în acest spațiu, toate electrocasnicele fiind încorporate. Amenajarea se remarcă prin combinația reușită de lemn și piatră texturată care readuce aspectul și ideea de natural.

 

 

Bucătăria se deschide către un balcon cu o superbă vedere panoramică, un “buzunar” al apartamentului care ascunde un spațiu de lucru generos. Designerii au ales să apeleze la aceeași placare a tavanului cu panou riflat pentru un efect deosebit pe timpul serii.

 

 

Dormitorul matrimonial prezintă o cromatică unitară prin nuanțe calde, prăfuite de gri și maro. Tapetul devine perete de accent și creează un ambient odihnitor si relaxant. Patul tapițat este încadrat de două noptiere cu o expresie fidelă a designului scandinav, care evidențiază finisajele acestei camere. În spatele draperiilor verzi se deschide parapetul placat în același parchet cu finisaj de stejar ca și pardoseala, element regăsit în întreaga amenajare.

 

 

Amenajarea dormitorului de oaspeți a pornit de la funcționalitățile și activitățile pe care acesta le îndeplinește. Astfel, spațiul deservește atât ca dormitor ocazional, cât și ca spațiu de lucru suplimentar sau zonă de activități indoor. Pereții de beton aparent, nefinisați, completează pereții verzi decorați de două aplice care pot crea un scenariu ideal pentru citit. Dressingul este predominat de fronturi gri deschis, întreg ansamblul fiind suspendat pe o structură metalică pentru a crea impresia de spațiu mai amplu și mai liber.

 

 

Rezultatul acestui proiect de lungă durată coexistă cu caracterul exclusivist al complexului rezidențial în care se află apartamentul și completează vegetația abundentă din zonă printr-o cromatică unitară care duce cu gândul la diverse cadre naturale.

 

Foto: Fisheye.ro pentru Miso Architects

Lasă un răspuns
Urcați?
Product added successful