Proprietarii acestui apartament de trei camere și 63 m², un cuplu tânăr din Arad, au preluat noua locuință de la dezvoltator cu finisajele oferite standard în ofertă: parchet, gresie, faianță, lavabil alb. Pentru următoarea etapă au stabilit un buget de 30.000 euro și au decis să colaboreze mai departe cu designerul de interior Raluca Sita de la Sit’n’Design. În urma discuțiilor a reieșit principala direcție ca stil – un interior modern și luminos, cu linii minimaliste și accente metalice aurii, care să împace atât latura feminină a familiei, cât și pe cea masculină. Mai multe despre proiect, descoperiți din cele ce urmează.

 

 

Spațiul este compartimentat astfel: două dormitoare, living + zonă de luat masa, bucătărie și baie. Cel mai mare accent s-a pus pe zona de living, care a și devenit între timp spațiul preferat al celor doi. Îi înțelegem perfect! Canapeaua verde, extrem de confortabilă, parcă te cheamă la ea, iar covorul rotund și moale dă fluiditate circulației în zonă. Raluca povestește că au întâmpinat o mică problemă vizuală aici, și anume țeava de gaz care trece pe deasupra canapelei, foarte inestetică, însă au reușit să o mascheze cu ajutorul profilelor decorative.

 

 

Zona de living este delimitată folosind un paravan foarte aerisit, pentru a nu lua din lumină, și care oferă o prelungire a peretelui necesară pentru a putea amplasa mobilierul tip bar orientat spre zona de luat masa. Realizat din PAL și MDF vopsit, întreg mobilierul a fost gândit pentru a face legătura între cele două zone și oferă multiple spații pentru depozitare. Riflajele cu aspect de lemn din spatele televizorului suspendat creează un fundal deosebit.

 

 

Toate scaunele au fost personalizate cu materiale alese special pentru a completa frumos cromatica din întregul apartament.

 

 

În dormitorul matrimonial, tapetul este vedeta. Grafica tip cerneală a permis designerului să se joace cu alegerea corpurilor de iluminat. să caute forme fluide, organice, care completează bine spațiul. Două măsuțe elegante au luat locul noptierelor clasice, una pe negru pentru partea „lui” și una pe alb pentru partea „ei”.

 

 

Al doilea dormitor a fost amenajat în nuanțe neutre de gri deschis, în acel moment proprietarii neștiind care va fi utilitatea acestei camere.

 

 

Amenajarea bucătăriei a fost o provocare deoarece locul era foarte mic și îngust, însă a contat mult faptul că proprietarii știau foarte bine ce își doresc: cât mai multă lumină. Astfel, pentru senzația de luminozitate, designerul a folosit suprafețe cu reflexii metalice. Ușile cabinetelor suspendate sunt cu finisaj metalic auriu, iar dulapurile de jos au uși vopsite alb mat, cu butoni aurii asortați.

 

Foto: Dusan pentru Sit’n’design

Lasă un răspuns




Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful