Designerii spanioli de la Coton et Bois au amenajat de la zero această casă din La Moraleja colaborând constant cu proprietarii și definind spațiile și culorile pe parcursul desfășurării proiectului. De la plan până la alegerea ultimei lămpi din living, procesul a fost unul cuprinzător, iar faptul că au început să lucreze cu proprietarii încă de când aceștia desenau casa a fost un mare avantaj. Au avut astfel mult timp să se gândească la organizarea spațiilor și la alegerea materialelor. Mai multe detalii despre acest proiect, descoperiți din cele ce urmează.

 

 

Pentru că sufrageria era lungă și îngustă, designerii au decis să o împartă cu ajutorul unui dulap care acum delimitează zona de relaxare de zona de luat masa, care are de asemenea încorporat un șemineu decorativ modern, cu bioetanol. Pentru mai mult spațiu de depozitare, au construit pe comandă o bibliotecă încăpătoare, cu suficiente rafturi și uși, vopsită într-un alb care contrastează frumos culorile delicate ale pereților. Sufrageria este foarte luminoasă datorită peretelui și ușii de sticlă, care fac accesul către terasa exterioară descoperită, un atuu semnificativ pentru orice locuință. Cine nu și-ar dori să aibă natura și aerul proaspăt la doi pași? Iar amenajarea ei nu trebuie să fie complicată – un șezlong sau o canapea și o măsuță sunt tot ce e nevoie. Seara lumină poate veni de la astfel de soluții pentru iluminat grădina sau pentru iluminat curte.

 

 

Punctul principal de atracție din zona de dining este chiar masa încăpătoare, din stejar învechit, care se potrivește de minune cu plafonierele suspendate din ratan și cu scaunele tapițate diferit tocmai pentru a da mai multă personalitate locului.

 

 

Dacă în sufragerie predomină nuanțele neutre, designerii au ales pentru bucătărie culori un pic mai aprinse, precum și un tapet cu motive vegetale, ce delimitează vizual zona de lucru.

 

 

Camera copilului are și ea ferestre generoase și o atmosferă caldă, dată de paleta de culori neutre folosită. Pentru mai multă vitalitate, designerii au folosit accesorii și elemente de decor în tonuri mai aprinse, energizante.

 

 

În dormitorul matrimonial, tapetul în dungi gri delimitează și evidențiază zona patului, însă vedeta acestei camere este peretele-fereastră din sticlă, care nu doar oferă o priveliște superbă și multă lumină, ci și mărește spațiul. Pe holul apropiat dormitorului, designerii au proiectat un dressing walk-in, cu ușă glisantă. De pe același hol se face și accesul către baie, lucru care oferă intimitate celor care se spală și se îmbracă dimineața. Estetica zonei de dressing continuă în baie, unde albul și griul sunt culorile care predomină, și unde oglinda generoasă dă luminozitate și extinde spațiul.

 

Foto: El Mueble și Coton et Bois

Lasă un răspuns
Urcați?
Product added successful