Blue Veil este cel mai recent proiect realizat de designerii români de la studioul Next Interior și constă în amenajarea și mobilarea completă a unui apartament de 90 m² din București, pe care l-au preluat la alb, cu toate finisajele montate. Proprietarii, o familie tânără cu două fetițe, și-au dorit o amenajare contemporană, minimalistă și aerisită, cu o paletă cromatică neutră și câteva inserții de culoare galben muștar și albastru. Separat, pentru camera copiilor, care este și vedeta acestui proiect, au abordat o cromatică total diferită, optând pentru nuanțe de roz pudrat și bej.

 

 

Beneficiarii au făcut foarte clar încă de la început că livingul va fi încăperea în care vor petrece majoritatea timpului, astfel că designerii i-au acordat o atenție deosebită în amenajare. Acest spațiu înglobează zona de living cu o canapea generoasă, zona de dining cu masă extensibilă, scaune din catifea și o bibliotecă realizată pe comandă. Pe peretele de accent din spatele canapelei au folosit vopsea decorativă, iar perdelele și draperiile au fost alese în nuanțe îndrăznețe de albastru. Pentru că proprietarii și-au dorit să integreze și o tematică geometrică, designerii au folosit lemn masiv pentru placarea din spatele televizorului, pentru a putea obține un model geometric frezat în placă. Acesta dă un aer jucăuș camerei, părând desenat cu creionul și rigla. În aceeași tematică se încadrează și tabloul alb-negru din fața mesei de dining, realizat la comandă de un pictor.

 

 

Accentele de albastru și galben muștar se regăsesc inclusiv în bucătăria micuță, dar mobilată minimalist și funcțional astfel încât să îndeplinească nevoile întregii familii. Soluția a fost organizarea mobilierului în formă de „U” pentru a fructifica tot spațiul: pe latura din stânga avem chiuveta și plita cu mașina de spălat vase sub ea, sub fereastră o zonă de lucru pe blat și cuptorul în partea de jos, iar în dreapta avem un blat mai îngust cu 2 locuri de ședere și încă un mic loc de depozitare cu nișă pentru aparatul de cafea și cuptorul cu microunde. Vedem și o extensie a mesei de bar, sub blatul principal, pentru două persoane.

 

 

În camera matrimonială, designerii au ales soluția ideală pentru dormitoarele lungi și înguste: dulapul de haine care încadrează patul. Au obținut astfel spațiu suficient, inclusiv pentru un loc de citit compus dintr-o bibliotecă și un fotoliu. Regăsim aceleași inserții de lemn, benzi LED și culori neutre cu accente de galben și albastru.

 

 

Provocarea pentru vedeta proiectului, camera celor două fetițe de 4 și 11 ani, a fost obținerea unui interior pe placul amândurora, având în vedere diferența de vârstă. Și-au dorit fiecare să aibă patul ei, dar să fie cât mai aproape una de cealaltă, așadar cea mai bună soluție a fost poziționarea paturilor unul în continuarea celuilalt, obținând practic o structura cu elemente decorative, precum arcada, și prevăzută în partea de jos cu sertare. Lângă ansamblul celor două paturi este și biroul dublu, cu spațiu suficient pentru caiete, rechizite și lămpi birou. Știind că fetele au o colecție de jucării și cărți impresionantă, designerii au încercat să obțină cât mai multe locuri de depozitare, mai ales sub forma unor cutii deschise la care să poată să ajungă cu ușurință. Tematica cu unicorni a fost un must-have, mai ales pentru cea mică, deci tapetul cu unicorni, nori și iepurași s-a integrat perfect cu dormitorul. Pentru a continua în aceeași notă, specialiștii de la Next Interior au aplicat pe dressing steluțe și norișori colorați realizați pe comandă. Singurele elemente care nu sunt custom-made sunt cele două scaune roz pudrat și corpul de iluminat. Fetele au și propria baie, în care continuă aceeași linie de design că în dormitor.

 

Foto: Sebastian Stan pentru Next Interior

Lasă un răspuns




Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful