Când ne gândim la o locuință de 45 m², ne gândim la spații mici și întunecate, însă acest studio ne demonstrează contrariul. După o perioadă lungă în care a fost locuit de chiriași, Paz, proprietara apartamentului, a hotărât să îl renoveze și să îl reamenajeze pentru ea și confortul ei. A avut încredere maximă în designerul de interior cu care a ales să lucreze, Maria, verișoara ei, astfel că împreună au ajuns la rezultatul pe care noi îl vom admira în imaginile ce urmează.

 

 

Soluția aleasă de cele două verișoare pentru a crea mai mult spațiu și pentru a profita la maxim de cei 45 m² a fost dărâmarea unor pereți și amenajarea în plan deschis a zonelor din casă, astfel că livingul, bucătăria și zona dormitorului sunt delimitate numai vizual. Culorile deschise ale podelei, ale pereților și ale mobilierului ajută și ele la crearea unei atmosfere luminoase și relaxante. O garsonieră așa cochetă merită să fie întreținută constant și cu multă grijă, iar, pentru asta, puteți opta pentru cel mai bun aspirator robot, care poate fi controlat cu cel mai bun smartwatch. Soluții smart care ne pot ușura munca de zi cu zi.

 

 

În dormitor, o bijuterie de candelabru atârnă exact deasupra patului, o piesă esențială în amenajarea zonei de noapte, spune designerul. Pentru a îl poziționa ideal, a fost nevoie ca echipa să decupeze o zonă a tavanului. Pe peretele tăbliei, un triptic al unei femei cu flori întregește decorul unei locuințe feminine și sofisticate.

 

 

Camera de zi este separată vizual de dormitor și cu ajutorul unui suport rotativ pentru televizor, care unește podeaua cu tavanul. Este o idee genială, spune proprietara apartamentului, pentru că astfel se poate uita la televizor de pe canapea, din pat sau chiar din bucătărie.

 

 

Paz nu obișnuiește să gătească foarte mult, așa că a acceptat cu ușurință ideea unei bucătării deschise, separată de living doar de o insulă. Pentru orice eventualitate, verișoara ei a decis să instaleze o hotă modernă, silențioasă și foarte practică.

 

 

Un mare avantaj al spațiilor mici este că poți folosi materiale de foarte bună calitate cu un buget mai redus. În acest caz, designerul a fost fericit să poată folosi marmură, microciment, faianță și gresie lucrate manual pentru a da un caracter propriu acestei locuințe.

 

 

Baia a fost și ea amenajată în ton cu restul casei, un spațiu luminos și aerisit, primitor și suficient de încăpător.

 

FOTO: Mi Casa

Lasă un răspuns




Urcați?
Product added successful