Acest hambar vechi, situat într-o zonă foarte retrasă, este locul perfect pentru a te bucura și a te reconecta cu natura. Proiectată de SkB Architects pentru un fost CEO, această casă de vacanță din California are două structuri principale: casa și pavilionul pentru oaspeți, conectate printr-o zonă centrală în aer liber, cu spațiu pentru grătare. Proprietarul este un om de carieră foarte ocupat, dar conștient de importanța de a avea timp de odihnă, familie și prieteni. Mai multe despre aceasta spectaculoasă amenajare descoperim în cele ce urmează.

 

 

Proiectul, care a durat trei ani pentru a fi finalizat și care a fost gândit astfel încât să protejeze pomii fructiferi și stejarii din zonă, este inspirat din formele tradiționale ale unui hambar și din noțiunea de comunitate. Această casă modernă în stil rustic corespunde perfect dorinței proprietarului de a avea un refugiu în care să se poată relaxa înconjurat de un peisaj superb. „Designul casei nu a fost despre conceperea unei arhitecturi grandioase, ci mai degrabă despre concentrarea asupra experienței umane”, spune unul dintre designeri.

 

 

Acest sanctuar de calm are particularitatea de a se putea adapta atât unei persoane, cât și numeroșilor oaspeți pe care îi poate primi, datorită designului său versatil și adaptabil. Casa nu are ușă de intrare, permițând accesul direct printr-o potecă care duce la terasa centrală exterioară, realizată dintr-o cantitate mare de lemn recuperat. Totul creează o atmosferă primitoare, invitându-te să intri din momentul în care treci pe poartă.

 

 

In toată casa s-au folosit materiale rezistente, care se combină armonios și care vor căpăta caracter în timp, într-un mediu în care predomină liniștea. Îmbinându-se cu locul, culorile ajută la unirea arhitecturii casei și a naturii înconjurătoare într-un echilibru perfect care emană un sentiment de liniște în orice moment.

 

 

Pentru a încuraja ventilația și a permite locuinței să se răcească în mod natural, echipa de arhitecți a instalat pereți și uși mobile. În interior, livingul cu înălțime dublă și dormitorul matrimonial sunt scăldate de lumină naturală. Un șemineu cu două fețe integrat într-un dulap personalizat din oțel și lemn, pentru a oferi cel mai înalt nivel de funcționalitate, separă și conectează aceste două spații de locuit. În baia principală, legătura interior-exterior a fost subliniată și mai mult de dușul exterior. Multiple detalii atât de clare, care dovedesc accentul pus de arhitecții proiectanți pe protejarea și îmbrățișarea mediului înconjurător. Un răspuns respectuos cu aceeași monedă, practic.

 

 

Pardoselile din plăci ceramice arată excelent, însă, cum nu sunt foarte practice pentru iernile destul de friguroase din România, vă recomandăm să folosiți parchet. Lemnul oferă întotdeauna căldură. Puteți folosi, în schimb, plăci ceramice în zona holului din locuința voastră. Vă putem îndruma către mai multe idei amenajare hol lung. Spor la decorat!

 

FOTO: AD Spania

Lasă un răspuns
Urcați?
Product added successful