Apartamentul de aproximativ 100 m² se află în zona Pieței 1 Mai din București și este format dintr-un living, bucătărie, două dormitoare și două băi. Proprietarii sunt o familie tânără cu un băiețel de 9 ani și o pisică adorabilă. Ei au ales să schimbe apartamentul dintr-un bloc vechi cu unul într-un complex nou datorită spațiilor mai mari și mai bine compartimentate, dar și pentru a se bucura de cât mai multă lumină naturală. De amenajare s-a ocupat echipa de designeri de la Jooca Studio, care a înțeles foarte clar dorințele și nevoile beneficiarilor – un cămin luminos, care să emane căldură și spirit jucăuș.
Designerii descriu stilul apartamentului ca fiind scandinav, cu elemente colorate în pasteluri. Au folosit nuanțe foarte discrete și delicate, pe care ei le numesc „bombonicioase” și care creează o atmosferă foarte liniștitoare, primăvăratică. Spațiul generos din living a permis amplasarea mesei de dining, cu blat din lemn masiv și picioare din metal, orientată spre fereastră. Biblioteca, pe lângă faptul că are loc suficient pentru toate cărțile proprietarilor, are rol și de perete despărțitor între living și hol, sporind astfel intimitatea. Pe pereții din living, hol și dormitorul matrimonial observăm chenare colorate în nuanțe pastelate subtile, realizate cu vopsea lavabilă. Ele reprezintă fundalul discret, dar jucăuș, pentru piesele de mobilier.
Ce contribuie cel mai bine, împreună cu tonurile pastel, la crearea unei atmosfere calde și primitoare? Lemnul, bineînțeles. Lemnul și materialele naturale folosite pentru textile sau pentru obiectele de decor. Toate acestea, scăldate în lumină naturală, transformă orice loc în „acasă”.
În timp ce dormitorul băiețelului este plin de culoare și energie, designerii au ales pentru dormitorul matrimonial nuanțe relaxante de gri deschis, care se îmbină perfect cu lemnul mobilierului și cu petele de culori pastelate de pe pereți. Plantele verzi aduc natura și aerul curat în încăpere.
Designerii nu au renunțat la culoare nici în bucătărie, care este camera lor preferată din acest proiect. Turcoazul predomină aici, în mare parte în mobilierul realizat pe comandă din MDF vopsit. Același material a fost folosit și în crearea fronturilor profilate de pe pereți, care oferă bucătăriei aerul retro pe care și l-au dorit proprietarii. Blaturile mesei și cel de lucru sunt din lemn masiv tratat, opțiune aleasă pentru eleganța și căldura pe care le emană, dar și pentru rezistența sa în timp. În plus, textura sa nu poate fi imitată de niciun alt material. Multele plante verzi adăugate în decor, împreună cu arcadele din lemn stratificat, îți dau impresia că te afli pe o terasă exterioară, cu aer cald și curat.
Întregul proiect a durat aproximativ 4 luni, constând în ajustări pe partea de instalație electrică, reparații ulterioare și vopsitorie, plus timpul de așteptare pentru mobilier și restul obiectelor comandate, cu un buget total de 30000 de euro. Aveți, însă. în vedere că amenajarea a fost finalizată în aprilie 2020, iar prețurile materialelor au crescut de atunci cu 30 – 40 %.