Ce urmează să vedeți în acest articol reprezintă amenajarea a 80 m² din suprafața de 100 m² a acestui apartament din București, baia și bucătăria fiind deja finisate și mobilate atunci când echipa de designeri de la Jooca Studio a preluat proiectul. L-au numit Forever Summer pornind de la dorința proprietarilor, un cuplu de tineri care lucrează mult de acasă, să aibă sub același acoperiș atât un spațiu relaxant pentru muncă, dar și sentimentul unei vacanțe continue, cu zile de plajă și soare, tonuri naturale, accente verzui, albăstrui și multe, multe plante. Poate de aceea locul preferat din casă a devenit terasa închisă, cu o suprafață generoasă, multă lumină naturală, verdeață și pardoseală din plăci de deck.

 

 

Amenajarea a fost gata în aproximativ 5 luni de la începerea proiectului, cu un buget total de 32000 euro. Mobilierul a fost creat pe comandă, iar, pe parte de construcții, a fost nevoie de câteva finisaje ale pereților și de unele modificări la partea electrică. Știm cu toții că aceasta din urmă este una din cele mai mari provocări atunci când pornești un proiect de amenajare, de aceea este necesar să fie printre primele realizate, mai ales dacă optați pentru încălzire electrică prin pardoseală. Pentru micile proiecte electrice, de care vă puteți ocupa singuri, vă recomandăm aceste scule electrician.

 

 

Unul din avantajele acestui apartament îl constituie înălțimea mare a camerelor – 2.8 m, care ajută, în general, în design: oferă camerelor o proporție mai suplă, iar lămpile suspendate se integrează mai bine, precum și suporturile suspendate pentru ghivece. Punctul principal de atracție din dormitorul matrimonial este bancheta de la fereastră. Un loc perfect pentru citit, cu design simplu, care se transformă în noptieră și se îmbină elegant cu tăblia din ratan a patului.

 

 

Stilul amenajării este boho chic, cu unele influențe japandi (o fuziune între estetica scandinavă și simplitatea și naturalețea stilului japonez, care se concentrează pe un design minimalist), iar elementul cheie este împletitura din ratan pe care designerii au folosit-o din plin în mobilierul pe comandă. Cu această ocazie, atât ei, cât și producătorul de mobilă, au avut ceva de învățat din punct de vedere tehnic: ”Pentru ca împletitura să nu se lase din cauza umidității din atmosferă, ea trebuie întinsă foarte bine la montaj, iar pentru asta trebuie sa fie udată înainte.”

 

 

Biroul a fost amenajat în ceea ce era inițial al doilea dormitor și a fost foarte important să acomodeze două spații de lucru comode și generoase. Blaturile au fost tăiate în așa fel încât să evite unghiul interior de 90 de grade, care ar fi fost foarte incomod. Canapeaua extensibilă este pata de culoare din această cameră.

 

 

Tablourile din toată casa au fost pictate special pentru acest apartment de artistul Laura Dumitrescu.

 

 

Piesele principale de atracție din living sunt biblioteca, cu spații închise și deschise suficiente pentru depozitare, fotoliul în stil japandi și aplica rotundă, din MDF pictat manual, realizată special pentru acest proiect de designerul principal, Mihaela Bălănoiu.

 

 

Pardoseala inițială din hol, din gresie de o calitate slabă, montată imperfect și cu rosturi mari, a avut nevoie de recondiționare. Soluția aleasă a fost o vopsea specială pentru plăci, iar operațiunea a fost una complexă, deoarece a necesitat degresare, amorsare și vopsire în două straturi. Însă rezultatul a mulțumit pe toată lumea, ba chiar cei de la Jooca Studio recomandă această variantă celor care nu vor să schimbe o gresie care nu le place.

 

 

Foto: Alexandru Prodan pentru Jooca Studio

Lasă un răspuns




Urcați?
Product added successful