Designerii și arhitecții de la Raymond & Partners au realizat acest proiect rezidențial pentru o casă din Cisnădie, județul Sibiu. Country House se desfășoară pe o suprafață de aproximativ 320 m² și cuprinde bucătăria, livingul și zona de servit masa amenajate în plan deschis, trei dormitoare, inclusiv unul pentru copii, un birou, un garaj, băile și un laundry room, însă zonele speciale ale acestei case sunt, spun designerii, terasa suspendată și camera de joacă pentru copii. Haideți să vedem, în continuare, cum s-a gândit echipa de la Raymond & Partners să îndeplinească nevoile și cerințele acestei familii moderne care își dorește să locuiască în mijlocul naturii.

 

 

Designul interior a fost creionat în stil country, rustic, dar într-o manieră simplă, minimalistă, cu elemente puțin clasice și tropicale precum covoarele din zona camerei de zi și bucătărie, scara de bambus amplasată în baie, grătarul din lemn termotratat așezat în zona dușului și, nu în ultimul rând, plantele exotice cu frunze mari. Mobilierul este elementul principal care leagă cele două stiluri de amenajare, modern și rustic, completând imaginea unui cămin călduros și prietenos.

 

 

Aflată într-o zonă muntoasă și înconjurată de sălbăticie, această casă dispune de o priveliște excepțională. Este așezată pe un teren cu o diferență de nivel de aproximativ 5 metri dinspre intrarea din stradă, spre grădină. Având o așezare centrală, imobilul beneficiază de ferestre spre toate cele 4 puncte cardinale, primind lumina soarelui pe parcursul întregii zile.

 

 

Pentru o ambianță inedită au fost folosite corpuri de iluminat cu lumină caldă (3000K), așezate specific în zonele de relaxare și de acces.

 

 

Băile abundă și ele de lumină, iar, împreună cu mobilierul din lemn natur și plantele verzi, dau senzația unui spa în natură. Stilul rustic dat de bârnele de lemn, de culorile și materialele naturale folosite, se potrivește foarte bine cu aerul modern adus de cada free standing din ceramică albă și de bateriile sanitare negru mat încastrate în perete.

 

 

Camera copilului are o suprafață generoasă pentru joaca în casă atunci când vremea nu e tocmai prietenoasă. Designerii s-au gândit oricum și la acest aspect: au adus natura în cameră prin multiple accente de verde, precum și prin fronturile din lemn de pe pereți, care, prin forma lor, duc cu gândul la munții din zonă. Asemeni restului casei, camera copilului primește multă lumină naturală prin ferestrele mari, cu vedere la pădure, loc în care cel mic are șanse foarte mari să vadă căprioare sau alte animale care trăiesc în împrejurimi.

 

Foto: Raymond & Partners

Lasă un răspuns
Urcați?
Product added successful