Acest proiect al designerilor spanioli de la Sincro a constat în schimbarea radicală a distribuției spațiului și în mobilarea cu piese făcute la comandă pentru apartamentul de 100 m² din cartierul De les Corts din Barcelona, locuit de un cuplu cu doi copii. Întreaga suprafață a fost optimizată în funcție de nevoile acestei familii, astfel rezultând un dormitor matrimonial, două dormitoare pentru copii, două băi, un birou, un spațiu pentru servicii și o cameră mare de zi amenajată în plan deschis, formată din bucătărie, zonă de luat masa și living. Un perete din uși glisante din sticlă separă livingul de o terasă exterioară acoperită, de 13 m², și lasă lumina naturală să inunde tot interiorul.

 

 

Prin amenajarea în plan deschis a camerei de zi și odată cu eliminarea barierelor vizuale, s-a câștigat mai mult spațiu, mai multă lumină și s-a creat un spațiu care te invită să interacționezi cu familia sau prietenii în timp ce gătești sau speli vasele. Totuși, zonele sunt delimitate vizual cu ajutorul mobilierului și al pieselor de decor. La nivel estetic, designerii au folosit culori neutre deschise, precum și mult lemn, pentru căldură. Lumina naturală este completată de cea artificială, dată de lustre, lămpi și de banda LED de la nivelul tavanului.

 

 

Bucătăria, predominant albă, cu accente calde de lemn, are un bar cu două scaune, unde prietenii sau familia pot sta pentru a degusta sau a-i ține companie bucătarului de serviciu. Ca orice bucătărie deschisă, a avut nevoie de o hotă performantă pentru a împiedica răspândirea mirosului, astfel că designerii au optat pentru o hotă modernă din sticlă, încastrată în tavan.

 

 

Un decor inspirat de casele nordice, care creează o atmosferă armonioasă, confortabilă și modernă. Nota de culoare a fost dată cu ajutorul materialelor textile și al unor obiecte decorative în tonuri de verde, albastru, galben sau roz, în cazul uneia din camerele copiilor. Mobilierul realizat la comandă este extrem de util, deoarece astfel au putut profita, pentru depozitare, de spații care altfel nu ar fi avut nicio utilitate.

 

 

Dormitorul matrimonial este extrem de luminos datorită ferestrelor mari, pereților și mobilierului alb. Accentele puternice de galben, materialele naturale folosite și plantele verzi dau un aer relaxat, de vacanță, iar faptul că are o baie proprie îl transformă într-un mini studio intim.

 

 

Camerele copiilor sunt spațioase și îmbie la studiu, la joacă și la practicarea hobby-urilor fiecăruia, nu numai la somn. Au fost amenajate în culorile preferate ale celor mici și, inclusiv aici, locurile de depozitare sunt numeroase datorită pieselor de mobilier foarte practic proiectate.

 

Foto: Sincro

Lasă un răspuns




Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful