Această cabană impresionantă din Skagen, Danemarca, a fost proiectată de Mathias Brockdorff de la MDB Works. Pe lângă cei 235 m², există o clădire asociată, de 50 m², care este folosită pentru garaj și anexe. Scopul arhitectului a fost să creeze un loc cu spațiu pentru o familie, în care mai multe generații să poată fi împreună și în care natura este binevenită în interior. Acest lucru se reflectă în designul casei și în alegerea materialelor. Ca o cerință în planul local, fațada este vopsită în negru pentru a crea sinergie cu casele și curțile din jur. Tranziția naturală între interior și exterior este subliniată de barele din stejar masiv ale ferestrelor. Ideea din spatele construcției continue a acoperișului este de a crea un sentiment complet de comunitate și de a sta sub același acoperiș indiferent unde te afli în casă. Mai multe despre acest proiect, în cele ce urmează.

 

 

Lemnul conduce stilul în interior cu scânduri pe podele și pereți, șipci pe tavan, precum și în mai multe scaune încorporate. Deoarece unul dintre proprietari suferă de tinitus, sunetul a fost un parametru esențial de design și, astfel, a fost montată o țesătură acustică în camera cu tavan înalt. Cabana este păstrată într-o scară de culori neutre, unde strălucirea luminii, nervurile și nodurile lemnului dau caracter. Deschiderea arhitecturii creează spațiu pentru o viață de familie fericită în jurul mesei de lângă bucătărie.

 

 

Premisa decorului a fost aceea de a oferi posibilitatea de a crea scene cu multă viață și comunitate, precum și liniște pentru apropiere. Prin urmare, există o împărțire fluidă a camerei, cu legături vizuale între cei care stau în bucătărie, cei care stau și se bucură de priveliștea de la etajul 1, cei care se relaxează în fața șemineului din camera de zi și cei care citesc o carte pe șezlong pe terasă. Șemineul creează transparență și confort atât în camera de zi, cât și în bucătărie.

 

 

Punctul central al casei este bucătăria, care iese în evidență prin combinația de lemn și negru și se transformă într-o scenă pentru spectacole culinare. Și aici predomină materialele și culorile naturale, cum ar fi chiuveta din cupru, masa de lucru din lemn, care se îmbină perfect cu sentimentul modern dat de aparatele electrocasnice. O familie așa extinsă are nevoie de mașină de spălat vase, de o plită și de un cuptor incorporabil, dacă nu chiar două.

 

 

În loc de vopsea și tapet, nodurile și striațiile din lemn dau viață podelei și pereților. Alegând materiale naturale precum pielea și lemnul, poți crea o senzație tactilă în interiorul casei, care face să pară totul în armonie.

 

 

Ferestrele înguste de la nivelul tavanului au fost concepute atât pentru a lăsa lumina să pătrundă, dar și pentru ca cei din familie să aibă parte de intimitate.

 

 

Desi locul este folosit mai ales de sărbători, în dormitor există un mic spațiu de lucru, ceea ce este o dovadă a faptului că spațiul este folosit în cel mai bun mod posibil și că designerii au făcut totul astfel încât casa să aibă cât mai multe funcții.

 

 

La primul etaj există și un colț confortabil unde te poți retrage dacă ai nevoie de liniște. Canapeaua este moștenită și tapițată, iar covorul este un cadou. Familia preferă să cumpere local, iar măsuța de cafea este de la o fabrică de cherestea din apropiere.

 

 

Din casă se face acces direct la apă, care se află la câteva sute de metri distanță și unde familia se plimbă des. Ce îți poți dori mai mult?

 

Foto: Bo Bedre

Lasă un răspuns




Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful