Acest apartament mic și fermecător a fost reproiectat și renovat scoțând la lumină calități străvechi ascunse, cum ar fi podeaua din lemn masiv în două tonuri de culoare și bolta din secolul al XIX-lea, și punând în valoare elemente originale, precum tocurile decorate ale ușilor. De asemenea, în urma acestui proces deloc ușor, casa a devenit mai funcțională prin repartizarea contemporană a încăperilor. Mai multe despre acest proiect aflăm din cele ce urmează.

 

 

Situat la etajul unei clădiri de la mijlocul secolului XIX din Torino, apartamentul are vedere la curtea interioară prin ferestrele mari care captează multă lumină naturală. Punctul forte al acestui cămin este în mod clar amestecul dintre minunatele detalii arhitecturale originale și alegerea unor detalii neconvenționale de design. De o valoare deosebită este bolta cu frescă, descoperită în timpul renovării, precum și tocurile decorate ale ușilor.

 

 

Parchetul din living, original și el, realizat din lemn masiv de cireș și nuc, a fost recondiționat. În schimb, pentru suprafața rămasă a fost aleasă o pardoseală din vinil într-o nuanță caldă, foarte plăcută la vedere și atingere. Noua împărțire a camerelor prevede zone separate de living și de dormit, cu o soluție originală care respectă caracteristicile istorice ale casei: un perete translucid din policarbonat.

 

Bucătăria, amenajată în plan deschis, a fost integrată într-o nișă între living și dormitor. Acolo totul este alb, în afară de plită și de bateria de la chiuvetă, pentru a da senzația unui spațiu mai mare și cât mai luminos. Design-ul este unul minimalist, dar foarte modern, futurist chiar, atmosferă la care contribuie, în tot acest apartament, jocul fascinant dintre lumina naturală și cea artificială caldă. Vă puteți juca și voi astfel în casele voastre sau în exteriorul lor – aveți nevoie doar de o bandă LED Philips și de un întrerupător cu variator. Lumina caldă ne va binedispune mereu.

 

Dormitorul, separat foarte ingenios de living prin peretele de policarbonat care are și rolul de a lăsa lumina să pătrundă în cameră, este compartimentat în mod inteligent – patul are sertare pentru depozitare, rafturi pentru cărți au fost inserate într-o nișă în perete, iar spațiul a permis și amenajarea unui dressing de tip walk-in.

 

 

Baia, asemeni bucătăriei, a primit un design alb – negru. Peretele din sticlă și metal a fost lucrat manual, iar mozaicul alb, neutru și rezistent este format din plăci ușor rotunjite și netede, plăcute la atingere și ușor de curățat. Stilul este unul industrial, fără elemente de mobilier, cu o inserție de sticlă opacă pe unul din pereți pentru a da mai multă lumină și cu o fereastră hublou ce dă spre palier și care completează aerul furnizat de sistemul mecanic.

 

 

Foto: Marco Popescu pentru Cose di Casa

Lasă un răspuns




Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful