Classic all the way este unul din proiectele de suflet ale designerilor de la Spatiograf, proiect care a durat aproximativ 3 ani. În toată această perioadă, designerii au avut parte de încrederea și implicarea totală a proprietarilor, un cuplu de tineri drăguți, deschiși, atenți la detalii, care au înțeles că este important să acorzi timp dacă dorești o casă care să te reprezinte și în care să iubești fiecare detaliu. Haideți să ne inspirăm și noi din ideile de mai jos pentru o amenajare în stil clasic.

 

 

Casa are o suprafață utilă de 250 m² și este situată într-o zonă cu străduțe liniștite din centrul Bucureștiului. Curtea de dimensiuni mici are o zonă verde, iar terasa acoperită salvează de soarele puternic al verii. În tot interiorul casei, lumina este un spectacol și surprinde prin felul în care pătrunde prin orice colțișor și prin umbrele feerice pe care le creează pe finisajele din ceramică și piatră naturală.

 

 

Structura casei este simplă și practică. Parterul este inima și zona activă a casei, ce cuprinde bucătăria, zona de luat masa și o cameră de zi generoasă care are în centrul atenției șemineul. Șemineul a fost construit integral din piatră și reprezintă un detaliu important pentru parter. Acesta este funcțional și schimbă mult atmosfera pe timpul iernii. Casa este foarte călduroasă, fiind dotată cu încălzire în pardoseală peste tot și cu sistem de ventilație cu recuperare de căldură.

 

 

Bucătăria este structurată în L, pe două laturi cu 2 planuri pe adâncime când vorbim de așezarea mobilierului și a electrocasnicelor. Culoarea mobilierului a fost o provocare în sine deoarece designerii au căutat verdele perfect – nici prea puternic, nici foarte pastelat, nici prea spre galben.

 

 

La etaj sunt spațiile intime și liniștite (zona de noapte): dormitoarele, băile și dressing-urile.

 

 

Accesoriile mici și decorațiunile dau suflet acestui cămin. Proprietarii au venit cu o parte din ele, iar pe restul le-au ales împreună cu designerii. Sunt amintiri din casa veche, amintiri din aventurile lor și decorațiuni noi special cumpărate pentru toate colțurile casei. Fără ele, o amenajare clasică este complet anostă. Texturile diferite ajută în accentuarea fiecărui material în parte.

 

 

Baia matrimonială are dimensiuni mari (14 m²) și satisface dorințele tuturor. Are spațiu mult pentru depozitare, loc pentru a te mișca fără probleme în duș sau în afara lui, plus o oglindă generoasă. A fost complet realizată din travertin de culori, forme și texturi diferite. Travertinul, în general, este un material apreciat pentru flexibilitatea și paleta de culori pe care o oferă.

 

 

Arhitectul care a conceput fațada casei a integrat-o în peisajul străduțelor intime și a împrumutat detalii de la casele vechi ce spun povești uitate ale Bucureștiului.

 

 

Foto: Vicențiu Amarandei

Lasă un răspuns
Urcați?
Product added successful