Cele 5 elemente ale naturii într-un apartament nou din București

 

 

Proprietarii acestui apartament cu 3 camere și o suprafață de 77 m², o familie cu doi copii mici, și-au dorit un interior primitor, cu multe elemente naturale, dar și practic, care să îndeplinească nevoile fiecărui membru al familiei. Pentru o funcționalitate cât mai mare a spațiului, livingul a fost amenajat open space, comunicând cursiv cu bucătăria, iar unul dintre dormitoare are baie proprie.

Arhitectul Iulia Iuga-Dohmen de la Inspired Design ® a acceptat provocarea acestui proiect și a creat un concept de design care include cele 5 elemente ale naturii: apă, foc, pământ, lemn și metal, elemente ce se regăsesc atât în culorile din interior, cât și în materialele și finisajele pereților și pardoselilor.

Vedem, mai jos, câteva idei pentru a aduce natura în casele noastre prin elemente de design interior.

 

 

 

Punctul de atracție din living îl reprezintă, în mod sigur, tapetul cu motive vegetale, care inspiră spațiu, libertate și relaxare. Tot în ideea creării a mai mult spațiu, au fost alese și elemente de mobilier cu linii simple și în culori naturale, cu mici accente de auriu și albastru cobalt care se pot vedea în finisajul lămpilor și al scaunelor.

 

 

Deși despărțite vizual de insulă, zona de living și bucătăria comunică foarte lin prin paleta cromatică și prin design-ul atât de potrivit pentru a crea un spațiu cât de mare posibil, curat și ușor de întreținut. Bucătăria este complet utilată, elementele cele mai importante fiind hota incorporabilă cu motor puternic, care ajută ca mirosul să nu se răspândească, și un frigider suficient de încăpător pentru o familie cu doi copii. Dacă și voi aveți o familie mare sau mulți prieteni, vă recomandăm această ladă frigorifică Arctic, numai bună pentru petrecerile de vară.

 

 

Dormitorul matrimonial are un design calm, seren. Nici aici nu lipsește tapetul artistic cu inspirație din natură, ce ilustrează crengi de copaci stilizate. Paleta cromatică naturală folosită conține nuanțe de caramel, mocca, albastru marin și mici accente argintii date de lămpile suspendate. Piesa de mobilier din dreapta patului poate fi folosită atât ca noptieră, cât și ca măsuță de machiaj.

 

 

Dormitorul copiilor este cel mai mare din apartament, acesta având și baia proprie. Fiind vorba de doi copii, paturile suprapuse au fost cea mai bună alegere, pentru a beneficia complet de spațiul avut la dispoziție. Astfel, cei mici au mai mult loc de joacă pe pardoseală. Tapetul din camera lor, vesel, cu frunze mari și colorate, oferă personalitate încăperii, continuând aceeași poveste a naturii pe pereții din baie.

 

 

Foto: Sabin Prodan

 

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful