Atmosferă caldă cu multă lumină și tonuri pastel într-un apartament de tip smart home din București

 

Apartamentul cu 5 camere și 145 m² a fost amenajat de arhitectul Iulia Iuga-Dohmen de la Inspired Design Studio ținând cont de nevoile și preferințele tuturor celor 5 membri ai acestei familii. Rezultatul este o casă smart, cu draperii electrice, smart lock, camere video, sistem audio integrat, dar cu o atmosferă caldă și elegantă. Haideți să descoperim mai jos idei și soluții pe care le putem prelua în propria amenajare.

 

 

În livingul spațios și primitor predomină culori pastelate de violet, roze, bej, cu accente de turcoaz și auriu. Mobilierul a fost făcut în funcție de nevoile clienților, iar suprafețele lucioase, elegante au fost alese chiar de aceștia din urmă. Lămpile cu lumină caldă, încălzirea în pardoseală, dar mai ales șemineul contribuie la o atmosferă de poveste și la multe seri petrecute în familie, în confortul casei.

Vorbind de căldură și soluții practice pentru ea, dacă stai la casă și te gândești să aduci o serie de îmbunătățiri smart, noi iți recomandăm un panou solar și un boiler care îți pot face viața mai ușoară.

 

 

În dormitorul matrimonial continuă stilul elegant din living, dat de tapițeria roz pudrat, lampa aurie și dressing-ul cu oglindă fumurie, care, împreună cu oglinda de pe perete, ajută la senzația de spațiu.

 

Pentru că cei din familie gătesc mult, arhitectul a creat un spațiu practic, cu electrocasnice smart, de ultimă generație, păstrând spiritul elegant al casei cu ajutorul tonurilor deschise de gri, suprafețelor lucioase și al lămpilor deosebite. Scaunele tapițate au culoarea somonului și ajută la menținerea echilibrului vizual.

 

Baia matrimonială este, de fapt, un spa modern pentru relaxare. Cada generoasă este centrul atenției, cu lumini LED care își schimbă culoarea și cu music player, toate putând fi controlate din telefon. În plus, mozaicul albastru din sticlă în degrade inspiră liniște și serenitate.

 

Cele 3 fetițe ale familiei au colaborat și ele foarte bine cu arhitectul, contribuind mult la rezultatul final al camerelor și băii adiacente. Culoarea preferată de ele a fost rozul, astfel că tonuri diferite de roze, bej și piersică au fost alegerea perfectă pentru camerele elegante și jucăușe. Deși mici, interioarele sunt funcționale, cu paturi suprapuse, spații de joacă și relaxare, birouri pentru studiu sau machiaj, căsuțe ca-n povești, cu fluturi, flori și lămpi în formă de nori sau baloane.

 

 

Culoarea preferată a fetelor a fost folosită și în baia lor prin mozaicul roze din zona dușului. Nici aici nu lipsește tehnologia smart, vasul de toaletă având capac încălzit și bideu incorporat.

 

 

Cu toate că lucrările au fost îngreunate de lipsa apei, gazului și a curentului electric în șantier, Iulia a dus la bun sfârșit proiectul, cu ajutor din partea constructorilor și furnizorilor, dar mai ales din partea familiei, care a știut ce își dorește, comunicând clar și hotărât cu echipa.

Arhitect Iulia Iuga-Dohmen

Foto: Sabin Prodan

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful