O echipă de designeri de interior din Suedia a fost provocată să renoveze această garsonieră dintr-un bloc vechi din districtul Lorensberg, orașul Gothenburg. Suprafața de 52m2 , open-space, le-a oferit oportunitatea de a creea un spațiu deschis, care leagă fiecare cameră. Haideți să descoperim mai jos idei și soluții pe care le putem prelua în propria amenajare.

Text: Alexandra Săucă

 

 

Planul deschis din zona de zi a fost gândit din motive de funcționalitate, ambianță și lumină. Podelele din lemn au fost păstrate și recondiționate pentru a forma un contrast armonios între albul predominant al garsonierei și accentele scandinave din obiectele de decor.

 

 

Piesa centrală a întregii garsoniere este soba recondiționată din colțul living-ului. În partea superioară a acestuia, se regăsesc motive sculptate. Simetria se păstrează și deasupra lustrelor din bucătărie și living. Pe lângă sobă, apartamentul are și încălzire centralizată. Dacă vă gândiți să schimbați sistemul de încălzire anul acesta, vă recomandăm să alegeți aceste calorifere din oțel sau aceste calorifer din aluminiu.

 

 

Accentele scandinave se regăsesc în toată locuința. Ferestrele mari din fiecare cameră permit luminii naturale să intre în garsonieră. Plantele de apartament, ramele închise la culoare, simple, dar care contrastează albul pereților și piesele de mobilier rustice aduc căldură interiorului. În plus, contrasul dintre nuanțele de maro și alb echilibrează elementele rustice cu cele moderne.

 

 

Dormitorul a fost amenajat într-un colț retras din living, încadrarea acestuia în perete oferă intimitate față de camera de zi. Alegerea culorilor lenjeriei, cât mai neutre, fac ca acesta să nu iasă în evidență, rămânând un loc privat.

 

 

Bucătăria iese în evidență doar prin blatul mat negru și electrocasnicele argintii. Alegerea unei mese rotunde are multe avantaje, unul foarte valoros este că se pot așeza la masă mult mai multe persoane decât la una obișnuită. Lipsa colțurilor permite de asemenea spațiului să rămână mult mai aerisit și să îi dea continuitate.

 

 

Din bucătărie se face ieșirea către terasă. Spațiul exterior păstrează stilul și culorile celui interior. Amenajarea simplă creează impresia unei suprafețe mult mai mari.

 

 

Stilul scandinav se observă încă din zona de acces a locuinței. S-a optat pentru o amenajare cât mai simplă și eficientă a spațiului. Folosirea mobilierului de dimensiuni mari din hol este ideală pentru depozitare. Totodată, montarea acestuia din podea până în tavan mărește vizual spațiul și va face trecerea dintre funcționalitatea lui și zona de relaxare a garsonierei.

 

 

Culorile neutre ale băii scot în evidență detaliile folosite pentru amenajare. Pentru a păstra impresia unui spațiu generos, s-a ales o cabină de duș din sticlă care permite luminii să treacă prin încăpere. Atmosfera rămâne aerisită prin alegerea unor obiecte mici de decor, câteva plante, fără obiecte de mobilier excesive.

 

 

Foto: Lundin

Lasă un răspuns
Urcați?
Product added successful