Decor scandinav și accente pastelate într-un apartament vechi de mai bine de un secol din Suedia

 

Cu nuanțele de alb din bucătărie și baie și cele pastelate din cele două dormitoare și din living, acest apartament a fost readus la viață. Haideți să descoperim împreună cum a decurs amenajarea apartamentului din cele ce urmează.

Text: Andreea Licu

 

 

Bucătăria apartamentului este luminoasă datorită ferestrei mari care permite luminii naturale să pătrundă în toată încăperea, dar și datorită corpurilor de mobilier de culoare albă, care accentuează și mai mult decorul scandinav. Bucătăria este împărțită în două zone – zona de gătit, care este echipată cu electrocasnicele din oțel inoxidabil, blatul este din marmură, iar elementele din lemn masiv și plantele întregesc decorul. O altă zonă este cea de luat masa, loc în care a fost amplasată o masă rotundă din lemn, în contrast cu restul mobilierului, alături de patru scaune albe.

 

 

Dacă în anul ce urmează vă gândiți la o investiție imobiliară, puteți găsi aici garsoniere de vânzare București.

 

 

Chiar dacă nu este atât de spațios, livingul apartamentului beneficiază de multă lumină naturală. Diferențiindu-se de restul pereților în nuanța gri pastel, peretele accent este cel pe care a fost pus lambriul, care aduce senzația de căldură și de “acasă”, aceasta fiind zona comună a locuinței. Pentru a accentua și mai mult această senzație, dar și pentru a aduce un plus decorului, soba din colțul încăperii a fost recondiționată. În partea opusă se află o mică bibliotecă albă din metal care ține și locul unui mic birou. Textilele în culori neutre și elegante se îmbină armonios cu restul elementelor folosite pentru amenajarea zonei de zi.

 

 

În cele două dormitoare s-au ales nuanțe de roz și verde pastel care contribuie la accentuarea luminozității camerelor, dându-le astfel un plus de vitalitate. La fel ca în toată locuința, s-a păstrat podeaua originală. Mobilierul din ambele dormitoare este minimalist, în culori neutre, specifice stilului scandinav. În plus, dormitoarele beneficiază de spații de depozitare generoase. Plantele nu lipsesc din nicio cameră, aducând aminte la orice pas de existența vieții în afara zidurilor.

 

 

Holul face legătura între toate încăperile apartamentului și păstrează aceeași paletă cromatică și același design minimalist. Pentru a face ca holul să fie mai spațios, a fost adăugată o oglindă dreptunghiulară cu ramă neagră. În capătul acestuia se află un mic spațiu de depozitare, amplasat chiar lângă ușa de la ieșire.

 

 

Cu toate că baia este mică, gresia și faianța de culoare albă cu accentele negre o fac spațioasă și, același timp modernă. La acest aspect contribuie și mobilierul ales, precum și obiectele sanitare.

 

Foto: Entrance 

Lasă un răspuns




Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful