Decor de Crăciun într-un apartament din Spania renovat în stil scandinav

 

Cu doi pereți despărțitori mai puțin, o bucătărie cu deschidere către zona de zi și decorațiuni inspirate din amenajările scandinave, această casă a câștigat mai mult spațiu, funcționalitate și mai mult stil. Cum ne putem inspira din decor atunci când decorăm propria casă, aflăm în cele ce urmează.

Text: Andreea Licu

 

 

Unul dintre visurile pe care le avea Ana Isabel Gomez Garcia a devenit realitate odată cu această casă. Aceasta este propria ei locuință și este situată într-un cartier rezidențial din orașul Getafe, în apropiere de Madrid. Pasionată de decorațiuni, Ana Isabel a știut că amenajarea și designul interior sunt esențiale pentru a-și atinge obiectivul – acela de a se simți fericită alături de soțul ei, cele două fiice și câinele lor.

 

 

Cu un design actual care combină nuanțele de alb și gri, spațiul din bucătărie a fost împărțit în două zone – zona de gătit, care nu dispune de corpuri suspendate pentru a nu supraîncărca spațiul și care se extinde până la o fereastră și zona în care sunt amplasate electrocasnicele. Tot pentru bucătărie a fost proiectată și o peninsulă cu un blat care își extinde suprafața pentru a forma un birou într-un spațiu minim. Peninsula echipată cu sertare și chiuvetă separă vizual bucătăria de zona de zi.

Dacă în anul ce urmează aveți în plan renovarea propriului apartament, cu siguranță veți avea nevoie de o astfel de țeavă pvc, dar și de aceste țevi cupru.

 

 

În cadrul noului concept open-space al casei, spațiul de luat masa a fost amplasat lângă perete pentru a crea un coridor imaginar care facilitează trecerea dintr-o cameră în alta. Aceasta a fost o decizie înțeleaptă, deoarece cu ajutorul acestei idei au putut câștiga mai mult spațiu. În acest fel, living-ul a devenit locul central al casei.

 

 

Confortabilă și funcțională, canapeaua de colț este o piesă cheie în decorul creat de Ana Isabel în camera de zi. Aceasta conferă un aer de sărbătoare datorită pernelor în nuanțele specifice Crăciunului. Albul este elementul absolut al decorului, răspândește lumina naturală în living și formează un fundal ideal pentru a evidenția contrastele adăugate de accesorii și plante. Bradul clasic de Crăciun a fost înlocuit cu un brad în versiune nordică, cu structură și ornamente din lemn, căruia îi lipsesc ramurile verzi și nu supraîncarcă spațiul.

 

 

În dormitor, pereții de culoare albă creează un fundal înzăpezit, perfect pentru a pune în evidență pernele care, cu imprimeurile lor variate, animă decorul dormitorului. Ideal și foarte inspirat este contrastul creat de suprapunerea lemnului cu tonurile de negru și alb.

 

 

Cu note de gri, maro, alb și bej în mobilier și textile, dormitoarele fetelor emană naturalețe. Introducerea unor nuanțe de roz, care adaugă luminozitate amestecului de țesături, conferă o notă de feminitate camerei.

 

 

În spatele ușii de la intrare rămăsese foarte puțin spațiu, dar s-a găsit cu ușurință o soluție – un cuier metalic și câteva butoane din lemn de care se pot agăța obiectele esențiale. În plus, o banda LED cu lumină caldă a fost adăugată pe cuierul din metal pentru a lumina subtil peretele.

 

 

Foto: MiCasa

Lasă un răspuns
Urcați?
Product added successful