Crăciun șic scandinav într-o casă rustică din Polonia

 

Ilona trăiește viața la care a visat mereu – locuiește într-o casă frumoasă care, deși este mică, este decorată cu obiecte care au o istorie îndelungată și este situată într-o zonă frumoasă. Care este povestea casei? Aflăm în cele ce urmează.

Text: Andreea Licu

 

Ilona a venit în Lagow, cunoscută ca perla regiunii Lubuskie, în urmă cu câțiva ani, împreună cu un prieten, pentru o vacanță. S-a întors în acest loc și în anul următor, unde l-a întâlnit pe Pawel și au hotărât să se mute împreună. Partea lor de casă este destul de mică, deoarece o împart cu sora lui Pawel. Unul dintre motivele mutării la țară a fost calitatea aerului. Cum puteți îmbunătății acest aspect în apartamentul de la bloc, aflați din acest articol despre calitatea aerului în casă.

 

 

Casa rustică duce cu gândul la un studio datorită amenajării primitoare. Bucătăria și zona de zi sunt la parter, iar la etaj este dormitorul fiului lor, Filip, și dormitorul matrimonial. Cei doi au ales să păstreze locuința simplă și confortabilă. Un lucru pe care și l-au dorit în mod special, încă de când s-au mutat în această casă, a fost să aibă scări de acces către etajul superior. În urmă cu cinci ani, un tâmplar le-a făcut în funcție de design-ul Ilonei, dar înainte ca acestea să fie construite, proprietarii au fost nevoiți să urce la etaj folosind o scară mobilă, ceea ce îngreuna accesul către partea superioară a casei. Scările sunt din lemn cu balustradă și trepte albe, foarte simple, la fel ca restul decorului.

 

 

Mobilierul ales pentru amenajarea locuinței este din lemn, deoarece proprietarei îi aduce aminte de casa în care a locuit în copilărie. Unele dintre piesele de mobilier sunt vechi, altele sunt moderne, dar cele mai multe dintre ele sunt comori găsite în târgurile de antichități. Chiar dacă sunt vechi, obiectele pentru amenajarea locuinței au o istorie îndelungată și, totodată, o poveste a persoanelor care le-au folosit. Tocmai acesta este și motivul pentru care Ilonei îi plac atât de mult.

 

 

Deși micuță, bucătăria are toate spațiile de depozitare și electrocasnicele necesare în gospodărie. Dacă sunteți în căutarea unei mașini noi de spălat, aceste mașini de spălat vă pot fi de ajutor.

 

 

Făcând un obicei din a cumpăra obiecte vechi, Ilona și-a alcătuit o colecție de coșuri pe care le-a găsit la târguri. Unele dintre ele servesc drept spații de depozitare pentru cosmetice și produse de baie, altele atârnă sub grinda din bucătărie – acolo unde proprietara ține borcane sau capace pe care nu le folosește. Pentru un spațiu mic, astfel de idei sunt oricând bine-venite.

 

 

Unele obiecte le-au primit cadou de la familie și prieteni. Banca de la masa din bucătărie obișnuia să stea în curtea mamei prietenului lui Pawel, iar cei doi s-au gândit că s-ar potrivi în micul lor cămin, așa că au recondiționat-o. Acesta a devenit în timp unul dintre locurile ei preferate. Când brodează, stă în bucătărie, își pune instrumentele de brodat pe masă și se încălzește lângă foc cu o ceașcă de ceai – un adevărat ritual.

 

 

Bradul de Crăciun a fost adus chiar de soțul ei din pădurea din apropiere – frumos, verde și parfumat. Ilona a cusut și a brodat inimioare mici din pânză care au servit drept decorațiuni pentru brad și s-au integrat armonios în decorul scandinav al casei.

 

 

Foto: Michał Mrowiec Via: Weranda Country

Lasă un răspuns
Urcați?
Product added successful