Texturi minimaliste și elemente naturale într-un apartament de 138 mp din București

 

Arhitectul Vlad Osiac de la studioul de arhitectură RITE a primit provocarea de a amenaja un apartament din București pentru o familie cu 2 copii. Descoperă soluțiile folosite pentru amenajarea fiecărei camere și care sunt elementele de design cu care a jonglat pentru decorul acestui apartament de 138 mp.

Text: Andreea Licu

 

 

Amenajarea a pornit de la idea unui interior cu design minimalist cu accente naturale din lemn de stejar. Această linie de decor poate fi cel mai bine observată în bucătărie, unde lemnul de stejar este pus în evidență de blatul suprapus și iregular. Inserția de lemn pe lângă materialele reci aduce căldură decorului.

 

 

Același tip de lemn este folosit și pentru corpurile suspendate și scaune, iar pentru un plus de culoare, ce se continuă și în living, o parte din corpurile de bucătărie sunt albastre.

 

 

Prin repoziționarea unor pereți de compartimentare s-a creat un spațiu cu forme clare, bazate pe comunicarea între zone și funcționalitate. Acest aspect este reflectat și de piesele de mobilier de accent, care, de fapt, sunt elemente de design cu funcționalitate.

 

 

Bucătăria se deschide către zona de zi pentru a obține un cadru luminos și spațios. Elementul de legătură dintre cele două zone este peretele de trecere dintre bucătărie și living. În plus, pe lângă albastrul deschis din corpurile de depozitare, negru unește și el cromatic cele două zone.

 

 

Dormitorul matrimonial păstrează aceeași notă minimalistă, iar piesa de rezistență a încăperii este patul, încadrat de structura unui baldachin neacoperit. Un alt element care atrage atenția asupra zonei în care este amplasat patul este mandala desenată pe tăblia din stejar. Întrucât proprietarul este un iubitor al frumosului, mandala (un simbol al echilibrului interior) – este singurul obiect pur decorativ din dormitor.

 

 

Cele două băi ale apartamentului respectă aceeași paletă cromatică și același design minimalist pentru a oferi un plus de lumină și de spațiu. Singura diferență majoră dintre cele două este că dușul dintr-o baie a fost înlocuit cu o cadă în cea de-a doua baie.

 

 

A doua cameră de zi a fost concepută precum o cameră comună și loc de joacă pentru cei doi copii. Ea este situată chiar între dormitoarele celor doi pici și împarte activitățile pe care le are un copil în mod normal în două zone distincte: cele mai introspective, cum ar fi odihna și studiul în dormitor, și jocul si experimentul într-o zonă colaborativă. Nuanțele de albastru și roz pudrat îmbină stilurile și preferințele ambilor copii.

 

 

Dacă aveți o cameră în plus acasă, iar munca remote din ultimul an a contribuit la transformarea ei într-un birou, este posibil să aveți nevoie și de un astfel de panou plută sau de folii transparente.

 

 

Pentru dormitorul băiețelului s-au folosit accente industriale precum tapetul care imită cărămida și sistemele de iluminat de culoare neagră. De data aceasta predomină nuanțele de cărămiziu, negru și bej care reflectă idea unui dormitor masculin.

 

 

Dormitorul fetiței combină nuanțe discrete de roz, gri și bej potrivite cu personalitatea ei, însă paleta cromatică a fost gândită astfel și pentru a putea fi modificată pe măsură ce fata crește. Piesele de mobilier sunt minimaliste, iar dulapul în formă de casă este un element distinctiv care aduce personalitate decorului.

 

 

Foto: Alexandru Prodan

Lasă un răspuns




Urcați?
Product added successful