Lumină naturală și accente rustice într-o casă din Sălicea, Cluj

 

Lumină, natură și lemn – aceasta a fost ideea de la care arhitecții de la Studio A au pornit amenajarea acestei zone de zi și a holului de la intrare dintr-o casă din Sălicea, județul Cluj. Cum a decurs amenajarea și ce idei puteți prelua, aflați de mai jos.

Text: Andreea Licu

 

 

În zona de zi (75 m²) au fost create două spații, living-ul și zona de luat masa, delimitate de balustrada realizată din lemn masiv. Aceasta din urmă este imaginată ca un volum secționat, poziționat în mijlocul celor două zone și permite trecerea luminii între living și intrare permițând luminii naturale să ajungă și în zona de luat masa. La fel ca balustrada, parchetul și mobilierul sunt din lemn masiv și sunt realizate la comandă. Pe același perete cu fereastra este amplasat și șemineul personalizat care este integrat într-o bancă ce devine jardinieră pe o parte și consolă pe partea cealaltă.

 

 

Elementul care aduce o pată de culoare în living este canapeaua galbenă ce oferă o senzație de deschidere și luminozitate. În plus, combinația de galben cu diferitele nuanțe de maro din încăpere creează un aer relaxat și vesel.  Pentru o atmosferă intimă acasă, creată chiar de voi, puteți urma acești pași de confecționare lumânări.

 

 

Lumina naturală este importantă în orice încăpere, de aceea, pentru acest spațiu s-au ales ferestre de dimensiuni mari, iar zona din jurul acestora a fost lăsată liberă în mod intenționat pentru ca lumina să ajungă în toate colțurile.

 

 

Spațiul dedicat zonei de luat masa este evidențiat de tapițeria galben-muștar a scaunelor care comunică armonios cu canapeaua din living. Pentru a accentua și mai mult acest spațiu, peretele din spatele mesei este vopsit în aceeași nuanță cu cea a tapițeriei.

 

 

Deși imaginile din dormitor nu sunt disponibile, pentru a respecta intimitatea proprietarilor, vă puteți inspira din aceste idei amenajare dormitor.

 

 

Din încăpere nu lipsesc nici plantele verzi care adaugă un plus de vitalitate și prospețime. Acestea sunt așezate strategic în locurile cu cea mai multă lumină pentru a se putea dezvolta în voie.

 

 

Lounge-ul de la intrare oferă un spațiu pentru vizite rapide ale oaspeților sau o zonă de relaxare pentru proprietari. Accentul încăperii cade asupra fotoliilor de culoare albastru- petrol care aduc un plus de dinamism. Un alt element care atrage atenția este peretele despărțitor, de la intrare, neuniform și realizat din bucăți mari de lemn masiv. În plus, pentru a întregii accentul rustic al întregii încăperi, în spatele fotoliilor a fost gândit un perete de accent cu un tapet ce imită striațiile lemnului.

 

 

Foto: Studio A

Lasă un răspuns




Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful