Apartamentul are 3 camere și 100 m² și este amplasat pe malul marii, în localitatea Mamaia Nord și caută să reflecte prin amenajarea lui, cât mai mult spiritul locului. Arh. Laslau Patricia, de la studioul Home Ambiance a avut ca brief pentru amenajare: transmiterea spiritului locului. Totodată, conceptul care s-a bazat mult pe locația apartamentului, a trebuit să se împletească și cu apetitul proprietarei pentru stilul contemporan-glamour. Cum s-a ajuns la rezultatul unui spațiu contemporan, cu mici accente glamour, care reflecta energia soarelui de la malul mării, aflăm din cele ce urmează.

 

 

Amenajarea apartamentului a durat 2 luni și a mers destul de lent, deoarece a început în luna mai a acestui an, odată cu sezonul estival. Zgomotul produs de activitățile din șantier ar fi putut perturba vacanța celorlalți proprietari din imobil, motiv pentru care lucrările s-au desfășurat în intervale orare bine determinate, care limitau foarte mult timpul de lucru.

 

 

„Bucătăria a fost de departe cea mai mare provocare din punt de vedere tehnic, chiar dacă pare a fi foarte simplă și minimalistă”, mărturisește arhitecta.  „Mobilierul din bucătărie este din mdf, însă are o carcasă din Corian care a fost destul de grea ca să se sprijine pe mobile din mdf, motiv pentru care am adăugat niște ancore metalice foarte fine de tavanul din beton armat, ca să o suspendăm.”

 

 

Vreți să știți mai multe detalii despre tipurile de mobilier pentru bucătărie? Aflați de aici despre diferența dintre mdf pal și lemn.

 

 

Bugetul amenajării a fost de 50.000 euro. Este o amenajare high-end, într-o locație exclusivistă. „Aș considera că amenajarea este totuși costisitoare, dar de efect.” continuă arhitecta. Cele 4 tapete Glamora au costat aprox. 4000 de euro, perdelele și draperiile din in 100% natural au atins si ele un buget total de 4000 de euro.

 

Zona de dining este preferata proprietari, în special datorită tapetului Prelude de la Glamora, care se prezintă ca o pictură imensă, contemporană, pe perete.

 

„Pentru mine acest proiect a fost exact ca realizarea unei picturi. Încă nu simt că l-am finalizat. Au mai rămas de adăugat câteva elemente de decor care să fie cele mai potrivite pentru acest loc. Spre exemplu am gândit cu proprietara ca în living, în zona canapelei ar merge un covor tip piele de vaca albă imaculat, pe care nu l-am găsit încă disponibil, dar pe care proprietara nu îl consideră indispensabil. Păstrez în continuare legătura cu aceasta și din când în când îi mai trimit tips-uri cu obiecte decorative frumoase care s-ar preta în acest spațiu.” încheie arhitecta.

 

 

Foto: Vlad Creteanu

 

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful