Amenajarea interioară este adesea o provocare, în special pentru spațiile mai restrânse. Zonele trebuie să fie delimitate într-un mod armonios pentru a nu crea senzația de „prea plin”. Haideți să descoperim împreună ce au propus designerii de interior care s-au ocupat de acest apartament de 38 m².

Text: Andreea Licu

 

 

Una dintre soluțiile cel mai des folosite în spațiile mici este ca bucătăria să fie deschisă către living. Este important să existe totuși o diferențiere între aceste zone. În acest apartament, diferențierea a fost realizată cu ajutorul nuanțelor cromatice contrastante. În plus, în living textilele naturale, în culori simple, neutre și elegante se îmbină armonios cu elementele de decor minimaliste și grațioase.

 

 

Dulapul din lemn funcționează precum un element distinctiv care aduce personalitate decorului, dar și o ușoară influență rustică.

 

 

În opoziție cu tonurile neutre din living, corpurile de bucătărie negre subliniază contrastul vizual dintre cele două spații și concentrează atenția spre zona de lucru.

 

 

Interesant este cum corpurile de mobilier suspendate au fost finisate în alb, la fel ca peretele, tocmai pentru a nu încărca vizual spațiul și pentru a crea senzația de unitate cromatică. Mânerele sertarelor (din piele)  împreuna cu masa nefinisată din lemn sunt elemente care leagă cromatic atât bucătăria cât și livingul.

 

 

Dacă aveți în plan schimbarea decorului, aceste sfaturi despre amenajare bucătăriei din apartament sau amenajare bucătărie din bloc vă pot fi de folos.

 

 

Din zona de zi se face accesul spre dormitorul apartamentului trecând prin holul mic și cochet. Acesta dispune de un spațiu generos de depozitare și respectă liniile scandinave de design folosite pentru restul încăperilor.

 

 

Dormitorul surprinde prin peretele vopsit în negru, un contrast puternic, ce aduce dinamism decorului. Mobilierul este asemănător cu cel din living, însă ceea ce iese în evidență este măsuța rustică folosită pe post de noptieră. Nuanțele de bej, crem și alb folosite, precum și oglinda de dimensiuni mari fac camera să pară mai spațioasă. O idee ce se poate prelua în cazul amenajărilor din apartamentele mici este cea a dulapurilor încorporate. Lipsa mânerelor și designul uniform se asigură că spațiul nu este încărcat inutil.

 

 

Baia este mică, însă foarte cochetă. Plăcile ceramice creează un joc geometric între alb și negru, iar accentele aurii din rama oglinzii, a bateriei de lavoar și a coloanei de duș asigură continuarea paletei cromatice și în baie.

 

 

Foto: Stadshem

Lasă un răspuns
Urcați?
Product added successful