Design modern și funcționalitate într-un apartament de 73 m² cu terasă

 

Stilul modern, funcționalitatea spațiului și axarea pe cât mai multă lumină naturală sunt principalele direcții pe care designerii de interior le-au urmat în procesul de amenajare a acestui apartament de 73 m² , cu o super terasă de 17 m². Haideți să descoperim împreună ce idei se pot prelua în amenajarea apartamentelor de la noi.

Text: Cristina Ioana

 

 

Chiar dacă cu greu veți găsi în România un apartament cu o asemenea terasă, noi vă recomandăm totuși câteva măsuri de protecție precum această cameră ascunsă sau aceste porți culisante

 

 

Spațiul central al acestui apartament este reprezentat de living, dining și bucătărie, toate în aceeași cameră spațioasă. În living și zona de luat masa, lumina naturală pătrunde treptat prin intermediul ușii care face legătura cu terasa. Aceste două zone sunt delimitate vizual de către obiectele de decor, piesele de mobilier și covoare. Fiecare dispune de propriul corp de iluminat, de tablouri și ornamente care aduc personalitate decorului. Astfel, deși sunt amplasate în același spațiu, cele două zone sunt foarte bine diferențiate și deservesc funcțional activitățile de zi cu zi.

 

 

Fiind amplasat într-un spațiu restrâns, dormitorul are o amenajare minimalistă, simplă, cu puține obiecte de decor. Pentru a maximiza spațiul și crește coeficientul termic, caloriferul este amplasat sub pervazul ferestrei, iar în peretele din spate al încăperii este inclus dressing-ul integrat perfect în cromatica încăperii.

 

Bucătăria tip open space este luminată natural de ferestrele generoase. Corpurile de mobilier negre creează contrast cu pereții și tavanul alb imaculat. Mobilierul este realizat din PAL, care, împreună cu plăcile ceramice care imită granitul, sugerează un cadru natural în decor. În mijlocul bucătăriei este amplasată o insulă care funcționează ca și bar, zonă de lucru, dar și delimitator vizual față de zona de zi.

 

Apartamentul are două băi. Prima dintre ele este situată la intrarea în locuință și este una de mici dimensiuni. Cea de-a doua este plasată în apropierea dormitorului și dispune atât de cabină de duș, cât și de cadă. Oglinzile generoase creează senzația de spațiu și panoul de sticlă, care desparte cabina de duș de restul băii, separă zonele funcționale fără a închide spațiul.

 

 

Construită în formă de L, terasa funcționează ca o extensie a livingului. Într-un colț al terasei este amplasat grătarul, încadrat de o structură de lemn și de peretele apartamentului. În celălalt colț al terasei se află o masă, numai bună pentru a servi cina cu oamenii dragi.

 

Foto: Innerstadsspecialisten

Lasă un răspuns




Urcați?
Product added successful