Când au văzut prima dată această casă, Monika și Olaf au fost dezamăgiți. Lambriuri închise la culoare acopereau pereții, iar tavanul era ascuns cu un plafon fals din poliester. Cu toate acestea, grădina spațioasă și priveliștea de vis, le-a făcut un pic cu ochiul. Au continuat să vadă și alte case în zonă, însă în mai puțin de 2-3 zile au hotărât că, dacă pun în aplicare un plan de amenajare inteligent, pot transforma spațiul într-un cămin de vis. Cum a decurs amenajarea și ce idei putem prelua din interiorul recondiționat, aflăm din cele ce urmează.

 

 

 

Când le-au spus prietenilor că pleacă din Varșovia și se mută la țară, nimeni nu i-a crezut. Însă în mai puțin de 2 săptămâni au vândut apartamentul din capitala Poloniei și au cumpărat această casă. Primul pas din amenajare a fost să îndepărteze de pe pereți și de pe tavan finisajele din anii 80. Surpriza de a descoperi grinzile de lemn din tavan i-a convins definitiv că au făcut alegerea perfectă. Le-au recondiționat și le-au vopsit în alb, iar spațiul a prins lumină și viață.

 

 

 

Următorul pas în amenajare a inclus ușile (au fost recondiționate și vopsite și ele în alb) apoi linoleumul și covoarele vechi au fost îndepărtate, însă podeaua originală nu a putut fi salvată. Pentru că proprietarii își doreau ca noua podea să arate veche, au comandat plăci de lemn de pin care să acopere întreaga lungime a încăperilor. În unele camere plăcile au până la 8 metri lungime. Pentru a le da un aspect uzat, vechi, plăcile au fost vopsite cu un strat întunecat de vopsea, apoi cu unul alb, semitransparent.

 

 

Cu finisajele rezolvate, proprietarii au trecut la următorul pas – piesele de mobilier, accesoriile, obiectele de decor și corpurile de iluminat. Din magazinele de mâna a doua au cumpărat o masă de lemn, un dulap și lăzi de lemn. Toate și-au găsit locul în bucătărie după ce au fost vopsite în alb de proprietari.

 

 

Pe lângă amenajarea unei piscine, în curtea spațioasă nu au fost aduse foarte multe schimbări. Dacă aveți nevoie de sfaturi pentru spațiile de la exterior, puteți citi aici sfaturi de amenajare curte.

 

 

Cufărul din dormitor a fost descoperit de Monika într-un magazin cu antichități din Varșovia. Deși a fost destul de scump, cuplul l-a achiziționat și acum este piesa lor preferată din întreaga locuință.

 

 

În ceea ce privește corpurile de iluminat, ele au fost achiziționate noi, însă cu un design cât mai jucăuș și minimal. Dacă sunteți în căutare de soluții pentru iluminat, una dintre aceste aplice de perete vă pot fi de ajutor.

 

 

Cu ajutorul finisajelor în alb, a lemnului prezent în fiecare cameră și a pieselor de mobilier vintage și retro, proprietarii au reușit să creeze un spațiu de vis, ce îmbină cu mult bun gust stilul scandinav, cu cel romantic, rustic și clasic.

 

 

 

Foto: Igor Dziedzicki Via: Weranda Country 

Lasă un răspuns
Urcați?
Product added successful