Designerul de interior Anna Zueva a privit amenajarea acestei garsoniere de numai 26 m² precum o oportunitate, nu doar pentru abilitățile ei creative, cât și pentru integrarea tuturor celor necesare unui trai confortabil într-un spațiu restrâns. La ce soluții a apelat și ce putem învăța pentru propria amenajare, aflăm din cele ce urmează.
Proprietara garsonierei este o persoană creativă, o scenaristă. Ea are un stil de viață activ, participă la competiții de triatlon, creează gravuri. Această garsonieră este primul ei proiect de amenajare a unui interior. Când s-au întâlnit prima oară, i-a cerut designerului de interior ca, în spațiul restrâns să fie incluse nici mai mult nici mai puțin decât: un birou, o bucătărie, un dressing, o bibliotecă, un dormitor. În plus, fiecare dintre aceste zone trebuia clar pusă în evidență, dar și diferențiată de restul, totul îmbrăcat într-o paletă cromatică de nuanțe cât mai închise de culoare.
Dormitorul a fost cel mai ușor de separat și diferențiat de restul interiorului. Înălțimea generoasă a tavanului a făcut posibilă crearea unui al doilea nivel. „Am proiectat o structură metalică care formează un mezanin deasupra bucătăriei și a dressing-ului și am așezat un pat pe el. În același timp, structura metalică a devenit și bază pentru un bar ce separă vizual bucătăria de living și birou” povestește designerul de interior.
Pe lângă această structură metalică nu au fost aduse mari modificări în garsonieră. Un dressing mare este principalul spațiu de depozitare. O masă de lucru a fost amenajată lângă fereastră, o bancă cu perne la pervaz a înlocuit canapeaua. Scara din coridor este utilizată pentru accesul la spațiile de depozitare de la înălțime, dar găzduiește și colecția de bijuterii a proprietarei. Un panou oglindit la toată înălțimea peretelui a contribuit la extinderea vizuală a spațiului. Blocurile de sticlă din bucătărie dau același efect.
Datorită înălțimii tavanului, designerul de interior s-a putut juca cu un corp de iluminat generos ca dimensiune. Dacă nu aveți același noroc în propriul apartament, puteți alege una dintre aceste plafoniere sau una dintre aceste lămpi.
Ca și paletă cromatică, designerul de interior s-a folosit de tonuri naturale închise, plus accente contrastante, dintre care bateria de bucătărie roșie, lampa verde de pe birou, caloriferul verde din baie etc.
Foto: Evgeny Kulibaba Via: Interior+Design