Această casă de vacanță din Røsnæs, Danemarca a devenit parte din peisajul de coastă spectaculos și pitoresc al Zeelandei de Vest. Patrick și Stine Blok, proprietarii casei, au vrut să aducă la interior nu doar priveliștea superbă spre mare, dar și lumina naturală și apusurile spectaculoase. Cum au reușit? Aflăm din cele ce urmează.

 

 

Terenul deluros și culorile pământii au fost factorii ce au determinat aspectul casei proiectată chiar de proprietar. Arată ca o cutie joasă, cu o fațadă din lemn care capătă un strat de patină de-a lungul anilor, astfel încât casa se amestecă ușor în nuanțele palide ale mlaștinilor sărate. Ideea de a nu face „zgomot” în împrejurimi se arată și în alegerea ferestrelor.  „A fost un punct de plecare și o provocare pentru că nu ne-am dorit ferestrele orientate spre nord, nu voiam să deranjăm vecinii din spatele nostru cu lumini care le pot strica peisajul”, explică Patrick. „Deci, toate ferestrele noastre sunt orientate spre vest și spre sud, unde este și cea mai frumoasă priveliște, dar și cea mai multă lumină naturală.”

 

 

 

Secțiunile uriașe ale ferestrelor, care merg de la podea la tavan, lasă lumină naturală în spațiul de locuit al familiei – dar cum rămâne cu părțile orientate spre nord ale casei? Ferestrele VELUX pentru acoperiș terasă poziționate strategic de-a lungul tavanului acționează ca un ax de lumină în părțile interioare orientate spre nord și sunt absolut cruciale pentru modul în care familia se bucură de lumina zilei.

 

 

Aceste ferestre au fost instalate în living, pe hol și în baie. Astfel, familia nu are nicio lampă deasupra locului de luat masa, ci o priveliște de vis asupra apusurilor, iar pe hol și în baie, sistemele de iluminat artificiale sunt folosite doar noaptea.

 

Fiind o sursă de lumină naturală pentru casă, ferestrele VELUX pentru acoperiș terasă aduc economii la factura de electricitate. În plus, geamul lor este rezistent la zgârieturi, la grindină și la gheață în timp ce protejează împotriva căldurii exterioare și temperaturilor scăzute, reducând chiar și zgomotul de la exterior. În plus, designul inovator și unic asigură o funcționalitate optimă și o vedere clară spre cer. 

 

În ceea ce privește decorul interior al casei, acesta se potrivește cu dorința lui Patrick și Stine de a se amesteca cu natura. Toți pereții sunt îmbrăcați în furnir de mesteacăn, care aduce în interior culorile palide ale țărmului. Designul este simplu, armonios și atractiv – realizat în mare parte din soluțiile proprii construite de Patrick. Dar adevăratele stele sunt cerul, marea și lumina cu adevărat specială aici, pe Røsnæs.

 

 

Foto: Velux 

Lasă un răspuns




Urcați?
Product added successful