Cu o priveliște superbă asupra mării, dar și cu albastrul ei vizibil de la fiecare fereastră a apartamentului, designerul de interior Iñaki Mujika a știut că trebuie să integreze această nuanță, mereu prezentă, și în decorul interior al locuinței. Cum a reușit și ce idei putem prelua din amenajare, află din cele ce urmează.

 

 

„Vederea de la această înălțime este minunată și am maximizat-o pe cât posibil. Marea este, într-un fel, un alt element al decorului și am adus-o la interior în tapițerie și în pernele de decor albastre” explică Iñaki, designerul de interior al acestui apartament aflat la etajul 5.

 

 

Finisajele în alb imaculat fac ca elementele cromatice în nuanțele mării să iasă imediat în evidență. Nisipiul canapelei, verdele șters al fotoliilor, galbenul floriilor și lemnul pieselor de mobilier te poartă cu gândul la o zi relaxată la plajă. Colțul de citit din fața ferestrei este și locul preferat al proprietarei. De aici poate privi marea, medita sau lucra.

 

 

Desigur, dacă vă gândiți la o astfel de amenajare nu puteți ignora sistemele centralizate de încălzire. La noi iernile sunt încă aspre, iar unul dintre aceste calorifere vă va fi de folos. De asemenea, la casă, poate vă gândiți la o astfel de centrală pe peleți.

 

 

Livingul este spațios, luminos, iar pentru a profita de această lumină, zona de luat masa și bucătăria au fost îmbinate. Nu există pereți despărțitori între ele, astfel este prelungită senzația de spațiu, iar marea este mereu vizibilă. Cu toate acestea, modul în care a fost amplasat mobilierul delimitează vizual spațiile. În cazul bucătăriei, delimitarea s-a realizat printr-un perete de înălțime medie care acționează și ca loc de servire a mesei.

 

 

Pentru amenajarea bucătăriei, designerul de interior a combinat cu multă eleganță stilul modern cu cel tradițional. Ea este spațioasă, luminoasă și cu cele mai noi electrocasnice, dar dotată cu mobilier cald cu muluri, mânere metalice și plăci ceramice albe.

 

 

În dormitor, culoarea principală este muștarul care aduce dinamism acestei camere decorate, desigur, în alb. Un ansamblu jucăuș și colorat, care nu are norocul să se bucure de mare în fundal, ci mai degrabă de niște copaci cu frunze care se văd în spatele ferestrelor mari.

 

 

Dacă albul și muștarul domnesc în dormitorul principal, în camera oaspeților s-a ales culoarea mării alături de nuanțe simple, neutre. Totul s-a realizat prin intermediul unui tapet izbitor, în stil clasic, care decorează complet întregul perete din spatele patului.

 

 

În baia de oaspeți, designerul de interior a ales un tapet cu dungi foarte elegant și clasic pentru a decora pereții. Și pentru a nu încărca prea mult atmosfera, de la jumătatea peretelui tapetul este înlocuit de plăci ceramice.

 

 

Foto: El Mueble

Lasă un răspuns
Urcați?
Product added successful