Doua personalități diferite, două stiluri de amenajare într-unul pentru un duplex din Otopeni

 

Arhitectul Sergiu Călifar și echipa lui de la Pure-Mess Design au pornit acest proiect de amenajare de la premisa și dorința celor doi proprietari de a integra, unitar, două stiluri diferite în același interior. Cum s-au folosit de câte un element surprinzător de design în fiecare cameră, pentru a evita monotonia și pentru a integra dorințele diferite de decor, aflăm din cele ce urmează.

 

 

Cele două stiluri complementare au fost adaptate printr-un amestec de detalii clasice, combinate cu elemente minimaliste și moderne. Acest lucru este vizibil, în primul rând prin culoarea principală a amenajării: citronul. De ce? Deoarece culoarea preferată a unuia dintre proprietari este galbenul muștar, iar a celuilalt este verdele.

 

 

Stilurile diferite de amenajare sunt vizibile încă din zona de zi, unde, într-o suprafață generoasă regăsim living-ul, zona de luat masa și bucătăria. Aceasta din urmă surprinde prin insula formată dintr-un blat monobloc de beton aparent continuat apoi cu placa din lemn de stejar cu toate detaliile la vedere. Corpurile de bucătărie sunt realizate din MDF vopsit, iar deasupra chiuvetei, spațiile de depozitare sunt din stejar furniruit. Lângă bucătărie este o cameră tehnică ascunsă privirii printr-o placare cu sticlă neagră.

 

 

În zona de living există 3 planuri cromatice diferite ce aduc luminozitate și creează o atmosferă destinsă (culorile gri și citron ale canapelei, urmate de auriul din măsuța de cafea și etajera de la perete). În fața canapelei este un perete cu finisaj de beton alb periat pe orizontală unde este integrat și televizorul.

 

 

Dacă aveți copii mici, nu ar fi o idee rea să aduceți acasă un astfel de umidificator pentru bebeluși, iar pentru un miros mereu proaspăt, acest difuzor aromaterapie.

 

 

Pentru baia de serviciu, designerii au renunțat la clasica oglindă deasupra lavoarului și au înlocuit sanitarele albe cu piese de impact, în albastru.

 

 

La etaj, dormitorul matrimonial are adiacent un dressing, deci camera nu este încărcată de alte piese de mobilier. Surprinzător este peretele din spatele patului, cu 5 rame clasice ce ascund 2 uși invizibile (intrarea în cameră și accesul spre dressing). Pata citron de culoare aduce personalitate decorului și continuă linia cromatică de la parter.

 

 

 

 

 

Baia este separată de dormitor de o pereche de uși de sticlă negre, iar vedeta încăperii este dușul. Aici a fost montat tip butterfly două lastre de la SICIS care accentuează volumul vertical.

 

 

Holul de la etaj păstrează aceeași cromatică citron, iar în dressing regăsim din nou un element de unitate în amenajare – panoul din sticlă neagră.

 

 

Cea de a doua baie a duplex-ului, baia de oaspeți, este singur care are cadă. Pentru amenajarea ei a fost ales un fototapet rezistent la apă, cu motive vegetale.

 

 

Partea opusă căzii este închisă la culoare, fiind compusă dintr-un vas wc negru mat și sticlă fumurie care ascunde un spațiu de depozitare. Finisajul ales oglindește perfect imaginea fototapetului.

 

 

 

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful