Designerul de interior Olga Fradina a creat o amenajare neobișnuită în Kiev. Acest apartament de numai 45 m² se află la ultimul etaj al unui bloc sovietic, de cinci etaje. Proprietarul este fashion designer și i-a cerut Olgăi un spațiu perfect atât pentru relaxare cât și pentru întâlnirile cu prietenii. Ce idei putem prelua din această amenajare, aflăm din cele ce urmează.

 

 

Pentru început, designerul de interior a trebuit să regândească structura apartamentului pentru a integra toate cerințele proprietarului, dar și pentru a lăsa suficient spațiu de respiro amenajării. Astfel, bucătăria și dormitorul au fost regândite pentru a crea un living cât mai aerisit, cu spațiu de luat masa și spațiu de depozitare incluse. Peretele care separa baia, holul și living-ul a fost mutat pentru a face loc unei băi cu duș tip walk-in, dar și unui șifonier generos pe hol.

 

 

Amenajarea surprinde prin frumoasa armonie dintre tonurile închise de culoare și texturile naturale. Datorită acestui mix, spațiul multifuncțional nu arată redundant, nimic nu este în exces, totul se așază într-un echilibru calm. În plus, senzația de spațiu și deschidere vine și de la faptul că ușile interioare au fost eliminate, iar dormitorul este separat vizual de restul interiorului printr-o draperie.

 

 

Dacă doriți să achiziționați un apartament ar fi bine să vă documentați mai pe larg în legătură cu fondul de rulment, iar pentru cei mai înstăriți ce caută o casă nouă, acest articol despre casa pasivă ar putea fi interesant de studiat.

 

 

Olga a realizat proiectul de design pentru aproape toate piesele de mobilier din apartament (în afară de canapea și scaune) folosindu-se de forme geometrice simple, în spiritul modernismului. Ele creează un contrast interesant cu covorul din țesătură naturală, cărămida expusă și accesoriile rustice din decor.

 

 

Bucătăria este deschisă către living și este separată vizual de restul interiorului prin finisajul gri-beton de pe pereți și blat.

 

 

Trecerea sper dormitor se realizează aproape pe nesimțite, datorită pereților în aceeași tonalitate de culoare precum în living, dar și datorită textilelor naturale ce completează decorul. Pentru a crea o atmosferă elegantă, dinamică, deloc sumbră și încărcată (un risc atunci când în decor sunt folosite tonuri foarte închise de culoare) designer-ul de interior s-a bazat pe volume și texturi variate în amenajare.

 

 

Foto: Yevhenii Avramenko Via: Interior + Design 

Lasă un răspuns
Urcați?
Product added successful