design By Concepto Mobili

Modern, industrial și elegant într-o casă de 210 m² din Cluj

 

Arh. Mădălina Bakos și Arh. Manuela Furdui de la By Concepto Mobili s-au axat pe stilul de viața al proprietarilor, unul flexibil și dinamic, pentru a crea o amenajare cu accente industriale, păstrând un mix între anumite note feminine combinate subtil cu tonurile masculine. Așa a luat naștere un spațiu în care proprietarii își petrec diminețile în liniște și serile gătind în compania prietenilor. Mai multe despre acest proiect aflăm din cele ce urmează.

 

 

Bucătăria se deschide spre toate spațiile adiacente: living, dining și zona de primire, fiind elementul care coagulează unitar toate aceste funcții, un spațiu ușor reperabil din orice colț al parterului.  Mai multe sfaturi despre amenajarea unei astfel de zone găsiți în acest articol despre amenajarea bucătăriei.

 

 

Cromatic, designerii au mizat pe variații ale griului, specific amenajărilor industriale, înnobilat de lemnul de culoare închisă și completat cu accente de negru și metal. Pentru a oferi o atmosferă primitoare s-a optat pentru lumină caldă, iar zona centrală a încăperii – insula de bucătărie – a fost placată cu oglindă în nuanța cappuccino cu scopul de a produce efectul de floating island.

 

 

Dacă aveți în plan amenajarea unei astfel de case, nu ar fi o idee rea să vă gândiți și la o serie de panouri solare pentru independență energetică. Desigur, veți avea nevoie și de un astfel de invertor solar.

 

 

Interesant este modul în care proiectul a reușit să aducă elemente originale în ceea ce privește mobilarea, în special datorită faptului ca s-au creat volumetrii bine definite, coerente atât prin formă cât și prin cromatică.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Una dintre cerințele principale ale beneficiarilor a fost integrarea colecției de nisipuri, pe care și-au dorit să o vadă în fiecare zi, ea reprezentând o amintire vie a tuturor locurile vizitate în ultimii 15 ani. Astfel, designerii au conceput un corp rectangular realizat integral din platbandă metalică. El a devenit elementul de interes al zonei de dining, aflându-se în echilibru cu masa rotundă și blatul din stejar masiv.

 

 

 

 

Ideea conceptuală a băilor se încadrează în același stil industrial, iar pentru a crea senzația de maximizare a spațiului, s-a recurs la placări cu oglindă pentru majoritatea pereților, fiind completate de o lumină caldă, difuză.

 

 

 

Dormitorul matrimonial s-a dorit a fi un spațiu elegant, organizat și aerisit, fără prea multe decorațiuni sau accesorii. Dressing-ul din extinderea acestuia a fost gândit pentru a aduce o imagine unitară, dorită în întreaga amenajare interioară. Mobilierul din lemn de decor închis este pus în valoare de nuanța verde a pereților care conferă spațiului de dormit un aer aristocrat, dar totodată boem. Tonurile metalice de bronz ale noptierelor întăresc acest principiu de design, la fel și lumina de accent care pune în valoare atât de bine forma și cromatica noptierelor.

 

 

 

 

 

 

 

Foto: viewcatchers

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful