Totul este la o atingere în organizarea perfectă a acestui spațiu restrâns din Milano. Amenajarea s-a concentrat pe soluții low cost și recondiționarea elementelor arhitecturale existente. Cum a decurs? Aflăm din cele ce urmează.

 

 

Elementele arhitecturale tipice clădirilor din centrul vechi al orașului Milano precum grinzile și ramele ferestrelor, ambele din lemn, au fost recondiționate și puse în valoare în acest proiect ce s-a concentrat pe un stil relaxat, cu influențe shabby chic și o paletă cromatică deschisă cu tonuri precum alb, gri porumbel și accente de culori contrastante.

 

 

Balconul acestei garsoniere este foarte îngust și nu permite plasarea nici măcar a unui scaun. Cu toate acestea, el a fost decorat cu plante și flori. Mai multe idei și soluții găsiți în acest articol cu sfaturi pentru amenajarea balconului.

 

 

La interior, garsoniera este practic un pătrat simplu, cu o singură deschidere spre exterior, fereastra și balconul. Primul pas în amenajarea ei a fost mutarea băii, aflată inițial lângă bucătărie, în colțul opus. Astfel, designerii au putut lucra cu un spațiu ceva mai generos și mult mai bine organizat. Masa și scaunele sunt piese de mobilier ce au trecut în familie de la o generație la alta. Masa este extensibilă. Închisă are o dimensiune de 70×70 cm, iar deschisă în întregime poate susține până la 6 persoane.

 

 

În bucătărie, toate electrocasnicele (cuptorul, mașina de spălat vase și un mini-frigider) au fost integrate în corpurile de mobilier. Pentru a nu încărca excesiv spațiu și așa destul de îngust, designerii au renunțat la corpurile de mobilier închise în partea superioară și au mers pe rafturi din lemn. Mai multe idei și sfaturi pentru organizarea unui astfel de spațiu găsiți în acest articol despre amenajarea bucătărie.

 

 

Mulțumită canapelei extensibile, zona de zi se transformă aproape instantaneu în dormitor. Corpul de mobilier din stânga patului funcționează și ca spațiu de depozitare, dar și ca noptieră.

 

 

Dungile de pe acest perete (sunt create de mână, din vopsea lavabilă, nu este un tapet) au fost alese nu doar pentru a da înălțime camerei ci și pentru a oferi o continuare estetică a grinzilor din tavan.

 

 

Dulapul de haine din dreapta patului se termină la intrarea în baie cu un spațiu de depozitare și loc ascuns pentru centrala termică.

 

 

Paleta cromatică din garsonieră continuă și în baie, unde lavoarul stă pe un blat din lemn nefinisat.

 

 

Foto: Cose din Casa 

Lasă un răspuns




Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful