Arh. Mădălina Bakos și Arh. Manuela Furdui de la By Concepto Mobili au pornit de la principiul de interioare luminoase, moderne cu un aspect prețios și fără elemente care să încarce vizual spațiul pentru amenajarea acestui apartament din Cluj. Ghidându-se după simplitatea și puritatea formelor împreună cu inserții glamour au pus în valoare ideile originale cu ajutorul cărora a fost concepută o locuință caldă și primitoare. Mai multe detalii despre amenajare aflăm din cele ce urmează.

 

 

Deși apartamentul are o suprafață generoasă, bucătăria are dimensiuni reduse, motiv pentru care s-a insistat foarte mult pe maximizarea funcțională a acesteia, prin intermediul corpurilor coloană care încadrează zona blatului de lucru, și maximizarea vizuală care s-a realizat cu ajutorul placărilor de oglindă – peretele opus zonei de lucru este placat integral cu oglindă clear (reușind să confere o atmosferă ludică, misterioasă a spațiului dedublat de lumina naturală de care beneficiază pe toată durata zilei și care se reflectă elegant în această porțiune de perete).

 

 

Una dintre cerințele proprietarilor a fost de a avea un loc de luat masa (în special mic-dejunul) lângă zona de gătit, chiar dacă apartamentul are o masă de dining generoasă în zona livingului. Astfel, spațiul a fost realizat inserând un blat de bar cu locuri de depozitare și 2 scaune Philippe Starck, care completează perfect interiorul modern. Mobilierul minimalist atât prin formă cât și prin cromatică, este pus în valoare de corpul de iluminat cu accente aurii și finisajul ales pentru pardoseală – marmură albă cu venatură gri. Aceste elemente dau un aer luxuriant spațiului. Mobilierul a fost realizat pe comandă cu fronturi din MDF vopsit alb mat, iar toate sistemele de deschidere sunt push to open, tocmai pentru a evita supraaglomerarea prin folosirea mânerelor. Singurele accesorii care se remarcă în întreg apartamentul sunt corpurile de iluminat statement.

 

 

Livingul a fost tratat în aceleași note moderne cu elemente elegante, optând pentru un corp tip biblioteca în tonuri de gri cald (grej) cu rafturi din sticlă și placat cu oglindă in aceeași nuanță, care maschează un stâlp. Elementele aurii oferă o notă de feminitate întregului spațiu, iar masa de dining cu blatul rotund din sticlă echilibrează liniile drepte ale corpului care maschează stâlpul.

 

 

Dacă sunteți în căutare de piese de mobilier pentru zona de zi, aceste scaune living și aceste canapele living vă pot veni în ajutor.

 

 

Interiorul propune eleganța ca pe o experiență complexă, fiind reprezentată de lumina naturală, spațialitate și funcționalitate. Texturi în culori contrastante alb-negru-gri, nuanțe pastelate care păstrează accentul feminin al designului, suprafețe reflectante, lucioase în alăturarea celor mate, și texturi naturale de marmură ori lemn; volumele simple, rectangulare, completate de corpuri de iluminat sunt în ton cu stilul de amenajare adoptat. Subtilitatea este caracteristica urmărită de designeri în întreg procesul de dezvoltare al acestui proiect de design interior.

 

 

Ideea de relaxare si reculegere este importantă pentru un spațiu de odihnă, astfel dormitorul nu este prea aglomerat în detalii sau decorațiuni, dar este pus în valoare de tonurile pastel și piesele de mobilier albe ce aduc luminozitate întregului spațiu.

 

 

Baia este placată integral cu piatră. Pentru a oferi fluiditate spațiului s-a optat pentru un duș walk-in, peretele din duș fiind peretele de accent, realizat din piatră cu aspect de agat. Mobilierul păstrează aceleași note minimaliste, de culoare albă fără accesorii și pus în valoare de oglinda rotundă.

 

 

Lasă un răspuns
Urcați?
Product added successful