Amenajare modernă, tinerească și industrială într-un loft din Viena

 

Un tânăr cuplu din Viena a decis să cumpere o parte dintr-o clădire istorică industrială din Viena și să o transforme în noua lor locuință. Arhitecții și designerii de interior de la BÜRO KLK s-au ocupat de reconversie. Ce idei putem prelua din amenajare și cum a fost transformat spațiul nu demult folosit ca galerie de artă și fabrică, într-un cămin, aflăm din cele ce urmează.

 

 

Spațiul este caracterizat de o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, un rând de coloane de fier în mijlocul axei și de o înălțime a tavanului de peste 5 metri. Arhitecții și proprietarii au dorit ca amenajarea să se bazeze pe crearea unor zone funcționale, cu amplasări neașteptate și cu o intervenție arhitecturală și structurală cât mai scăzută posibil.

 

 

Volumele de bază astfel realizate sunt intrarea, bucătăria și zona de living, un dormitor, o baie, o zonă de lucru și o cameră de oaspeți. Acestea sunt separate unele de celelalte prin doar trei plăci interconectate. Un perete înalt, un perete semi-înalt și un panou de podea care formează o galerie, sunt singurele elemente de construcție și despărțire. Structura de oțel portantă a plăcilor a fost placată cu plăci albe simple, făcând posibilă obținerea a cât mai multă funcție și spațiu din posibilitățile restricționate. Singurele spații complet închise sunt toaleta și o cameră de serviciu.

 

 

 

În bucătărie, spațiile de depozitare de pe perete nu sunt ascunse cu uși, astfel este accentuat stilul industrial al amenajării. Mașina de spălat vase incorporabilă este ascunsă în insula din bucătărie. O astfel de soluție puteți realiza cu una dintre aceste mașini de spălat vase incorporabile Arctic.

 

 

De la intrarea în loft se poate vedea cel mai bine modul în care a fost compartimentat spațiul. Bucătăria în centru, living-ul pe dreapta, dormitorul matrimonial pe stânga. Biroul și dormitorul oaspeților sunt amplasate la mezanin.

 

 

Scările spre mezanin sunt integrate direct în perete, chiar și balustrada se sprijină pe una dintre trepte.

 

 

Dormitorul matrimonial poate fi separat de restul interiorului cu perdele, iar în dreapta lui este amenajată baia, cu o cadă freestanding din alamă și perdele ca pereți despărțitori.

 

 

Închis între pereți de sticlă, dormitorul oaspeților aduce farmec amenajării, dar permite și luminii naturale să pătrundă în întreg interiorul.

 

 

Foto: David Schreyer Via: BÜRO KLK

Lasă un răspuns
Urcați?
Product added successful